U Donji grad u subotu stiže bivši prvoligaš Marsonia, a Osječani vjeruju u pobjedu. 

Nogometaši Osijeka II trenutno zauzimaju petu poziciju u Trećoj hrvatskoj ligi Istok s 22 osvojena boda u 14 dosad odigranih susreta. Uspješna rezultatska serija nakratko je zaustavljena prošloga vikenda na gostovanju kod Oriolika u Oriovcu, a prilika za popravni je, dakako, već u sljedećem nastupu.

Bijelo-plavi će u subotu u Donjem gradu ugostiti Marsoniju iz Slavonskog Broda. Utakmica na stadionu Olimpije počinje u 13 sati, a trener Osječana Tomislav Steinbrückner kaže:

Naš je cilj u svakom susretu doći do pobjede, dakako i prikazati što bolju igru. U dosta ogleda je to bilo sasvim solidno, pa i više od toga, a dogode se, naravno, i nešto slabiji nastupi. Mogli smo imati poneki bod više, no vidljivo je da nam konkurenti iz vrha tablice nisu pobjegli. Osim toga, treba imati na umu našu osnovnu zadaću, a ona je razvoj i afirmacija igrača za prvu momčad i mislim da idemo u dobrom smjeru. Brođane uvažavamo kao bivšeg prvoligaša i klub duge tradicije, koji također ima svoje planove i ambicije, no svakako ćemo nastojati biti bolji i osvojiti bodove na domaćem terenu.

Špoljarić prvi strijelac

Podsjećamo da Osječani u svojim redovima i dalje imaju vodećeg strijelca Lige Josipa Špoljarića koji je postigao deset golova. Steinbrückner očekuje da mu se u tom golgeterskom učinku priključi još poneki suigrač iz napada ili veznog reda. Primjerice, Mihael Klepač je do sada četiri puta pogađao suparničke mreže, dok su Ivan Ikić  i Josip Čikvar dodali po dva pogotka.

Inače, na ljestvici vodi Varaždin s 27 bodova, slijede BSK iz Bijelog Brda, Slavonija i Međimurje koji imaju po tri boda zaostatka, dok su Osijek i Bedem osvojili po 22 boda.