Unatoč porazu od BiH drugoligaša (0:1), u igri se vidjelo dosta dobrih stvari koje ohabruju i stručni stožer. 

Još jednu provjeru imala je momčad Osijeka II koja se priprema za drugi dio Prvenstva u Trećoj HNL Istok.

Igrači na koje računa trener Dino Skender sa svojim pomoćnicima Karlom Primorcem, Dinom Krolom i Filipom Šušnjarom, igrali su u Gradskom vrtu protiv ambicioznog BiH drugoligaša Orašja. Rezultat je bio 1:0 za goste, iako je dobrim dijelom utakmice osječki sastav imao kontrolu igre i dominaciju na terenu.

Skender je bio zadovoljan onim što je vidio, dobio je još jednu potvrdu da mu je momčad na dobrom putu, a poraz je došao uglavnom kao posljedica akumuliranog umora u drugom poluvremenu i određenih rotacija u sastavu.

- Imali smo čvrstog, ozbiljnog protivnika, a takvi su nam i potrebni da bismo dosegnuli razinu koju želimo. Prvo je poluvrijeme bilo vrlo dobro i mogu reći da mi se svidio nastup naših mladića. Šteta je što nismo materijalizirali prilike koje smo imali, a onda je u nastavku ipak uslijedio pad. Napravili smo i dosta zamjena, ritam više nije bio isti, međutim, veseli me spoznaja da su dečki u stanju držati agresivan, visoki presing na čemu posebno inzistiramo. S druge strane, pogodak smo primili iz vlastite pogreške i sigurno ćemo idućih dana poraditi i na ispravljanju i otklanjaju određenih slabosti. Treba nam još poneka jača provjera do nastavka sezone i prvenstvenog ogleda sa Slavonijom koji je na rasporedu 4. ožujka, rekao je Dino Skender.