U tri odigrane utakmice u drugom dijelu sezone, Osijek II je osvojio sedam od mogućih devet bodova.

Pred nama je susret 19. kola Treće hrvatske nogometne lige  Istok u kojem će Osijek II ugostiti đakovačku Croatiju. Igrat će se i ovaj puta na stadionu Olimpije u Donjem gradu s početkom u 15 sati, a Osječani su sami sebe doveli u poziciju favorita jer su trenutno treći na tablici samo s bodom zaostatka za vodećim dvojcem – Varaždinom i Međimurjem.

Momčad Dine Skendera ima sedam osvojenih bodova iz tri utakmice u drugom dijelu sezone, a u posljednja dva ogleda, s Belišćem i Vukovarom '91, prezentirala je vrlo dopadljivu i efikasnu igru, o čemu svjedoči i sedam postignutih golova. 

Dečki zaista dobro izgledaju na terenu, ova partija iz Vukovara je bila posebno dojmljiva jer smo u svim linijama izgledali homogeno i kompaktno iako smo igrali nekompletni, bez nekolicine standardnih igrača, čak i najboljih strijelaca. Međutim, ono što stalno naglašavamo, važan nam je sustav u kojem svaki pojedinac treba odraditi ono što se dogovorimo u pripremi utakmice i znati svoju ulogu. Svatko ima šansu za dokazivanje, vjerujem da ćemo i protiv Đakovčana biti razigrani i raspoloženi, respektirajući pritom i protivnika i njegovu kvalitetu, pričao nam je pomoćni trener Osijeka II, bivši napadač našeg prvoligaša Karlo Primorac.

Može se i bez standardnih

Igrali su Osječani u Vukovaru bez Špoljarića, Ikića i Sabolovića, koji su sigurno važni za napadačku izvedbu našeg trećeligaša. Međutim, Skender i njegovi suradnici ne strijepe hoće li na teren, protiv bilo kojeg protivnika, poslati kompletnu momčad, neokrznutu ozljedama ili kartonima.

Bez obzira na ime i prezime, gleda se isključivo rad na treninzima, spremnost podređivanju momčadi i taktička disciplina i odgovornost. Bijelo-plavi ne traže isključivo rezultate u ovom stupnju natjecanja, nego im je još i važnije stvoriti pravi materijal, odnosno „izbrusiti“ igrače koji će biti spremni za iskušenja u HNL-u i na europskoj sceni.

I zato se nitko u Gradskom vrtu ne opterećuje činjenicom da je Osijek II u situaciji da bi uskoro možda mogao zasjesti i na čelnu poziciju trećeligaškog Istoka, što naravno ne znači da to igračima i stožeru nije još jedan dodatni motiv...