U redove Osječana stigli su vrlo perspektivni mladići iz raznih krajeva Hrvatske...

Pripreme za novu sezonu u Trećoj HNL Istok započeli su nogometaši Osijeka II pod vodstvom trenera Dine Skendera i njegovih pomoćnika Karla Primorca, Igora Budiše (trenera juniora), Dine Krole, Filipa Šušnjare i Vlade Bilića. U stožeru je, dakako, ostao i „tehniko“ Mario Novak, kao i fizioterapeut Marko Ovničević i ekonom Goran Vincek. Igrači uvodne aktivnosti odrađuju na igralištu Elektre „Kraj Drave“ jer su na travnjaku donjogradske Olimpije u tijeku radovi.

Jedinstven projekt u Hrvatskoj

Momčad je dodatno podmlađena, budući da su izlazni juniori i oslonci iz prošle sezone: Josip Špoljarić, Mihael Klepač i Benjamin Ždinjak otišli na posudbu u redove drugoligaša Dugopolja, vratar Borna Žitnjak i Robert Ćosić su u Šibeniku, dok su raskinuti ugovori s Lovrom Anićem (Dinamo II) i Stjepanom Salapićem (Sesvete).

Planski smo krenuli u nešto dugoročniji projekt. Selektirali smo igrače s mnogih strana Hrvatske u nastojanju da stvorimo što kvalitetniju bazu. Oni će dobiti prigodu da se kroz rad u ovom procesu i trećeligaško natjecanje nametnu i za prvu momčad. Zaista smo skautirali veliki broj mladića i sada je na njima da se dokazuju i potvrđuju u našoj sredini. Svjesni smo da ništa ne možemo napraviti preko noći i zato nam preostaje jedino zasukati rukave i raditi. Želimo postati najbolji poligon za razvoj mladih igrača u Hrvatskoj i tomu smo podredili sve naše aktivnosti. Ovo je jedini takav projekt u Hrvatskoj i vjerujemo da smo na dobrom putu, rekao je Dino Skender.

Perjanica za razvoj mladih igrača

Važnu ulogu u skautiranju i dovođenju mladih igrača odnedavno u našem klubu ima nekadašnji istaknuti vratar Bijelo-plavih Marin Skender. On je u Danskoj završio karijeru i prihvatio ponudu iz Gradskog vrta da se posveti skautiranju igrača...

Ovo je nešto sasvim novo kada je NK Osijek u pitanju, a i pokazatelj je koliko Klub misli ozbiljno u svemu onome što si je postavio za ciljeve. Do sada nismo bili u mogućnosti raditi na ovakav način, to je uglavnom bila privilegija Dinama i Hajduka. No, vremena se mijenjaju, sada i mi želimo biti perjanica hrvatskog nogometa i kada je u pitanju razvoj mladih igrača. Najtalentiranija djeca iz cijele Hrvatske dolazit će i u našu sredinu, a ne kao svih ovih prijašnjih godina odlaziti iz Gradskog vrta, poručio je stariji Skender.

Vratio se Hrvoje Ilić

Sama činjenica da je Osječanima već pristupilo sedam novih igrača, a da su još neki nadomak Gradskom vrtu, govori sama za sebe. Dovedeni su igrači koji su praćeni kroz duže vremensko razdoblje, a to su: Tomislav Dadić, Josip Mihovilović i Marko Ferić (Dugopolje), Marijo Rajić, Mateo Jakšić i Marin Nikolić (Bjelovar) te povratnik u redove matičnog kluba Hrvoje Ilić. On je prije četiri godine, tada kao iznimno nadareni pionir, otišao u zagrebački Dinamo, a potom i na posudbu u talijansku Pescaru. Riječ je o vrlo perspektivnom mladiću za kojega je Dinamo svojedobno platio ne baš malu odštetu Osječanima.

Tu su, dakako, i već provjereni igrači koji su igrali za Osijek II i prošle sezone: Luka Marin, Danijel Lončar, Bruno Ivić, Mihael Žaper, Josip Čikvar, Kristijan Sabolović, Marin Magdić, Denis Prenkpalaj, Marko Mišković, Neven Hlišć, Talis Oliveira, a u srijedu će im se priključiti i trojac koji je od početka priprema trenirao s prvom momčadi: Filip Lišnić, Ivan Ikić i Robert Mišković.