Bijelo-plavi su protiv Marsonije prezentirali i dojmljivu i učinkovitu igru te svakako zavrijedili pun pogodak.

Odličan nastup imala je druga momčad Osijeka koja se natječe među trećeligašima u skupini Istok. Derbi 6. kola odigran je u Slavonskom Brodu gdje je Marsonia dočekala Bijelo-plave s istim brojem bodova i vrlo motivirana da pred svojom publikom ostvari još jednu pobjedu. Međutim, Osječani su se prezentirali na najbolji način, pružili najupečatljiviju igru od početka sezone i na kraju potpuno zaslužili sva tri boda. Krajnji rezultat od 3:1 na pravi način oslikava odnos snaga na terenu, budući da su gosti nadigrali kvalitetnog protivnika i po svemu zavrijedili trijumf kojega su znali i proslaviti u svlačionici.

Rajić dominirao, Lukić pomogao

Posebno su bili atraktivni golovi koje su postigli Rajić i Talys, udarcima izvan šesnaesterca koji su bili neobranjivi za inače dobrog vratara Brođana Memovića. Lopta je oba puta završila u samom desnom kutu, pa su i domaćini komentirali kako su u tim situacijama jednostavno bili bespomoćni. Marijo Rajić pružio je najbolju partiju otkako je stigao u Osijek, dominirao u sredini terena i bio nerješiva enigma za domaćina tijekom svih 90 i nešto više minuta. Obranu je, pak, učvrstio naš prvotimac Andrej Lukić kojega je Zekić posudio kolegi Skenderu za ovaj derbi, budući da je stoper Bruno Ivić s reprezentacijom U-17 na turniru u Kataru.

Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovoj pobjedi! Dečki su jako dobro odigrali, imali smo samo jedno kritično razdoblje nakon crvenog kartona protivničkom igraču kada smo se malo opustili, ali je činjenica da smo tijekom cijeloga susreta bili bolji i dominantniji, s puno više izglednih situacija za gol. Meni nikada nije ispod časti odigrati poneku utakmicu i u ovom stupnju natjecanja, kada treneri procjene da je to potrebno, zaključio je Lukić.

U subotu slijedi novi derbi

U sljedećem kolu Osijek II će ponovno igrati derbi, ovaj puta protiv trećeplasiranog Čepina na stadionu Olimpije u Donjem gradu. Čepinčani imaju 10 bodova, tri manje u odnosu na svog subotnjeg domaćina koji je samo na bod zaostatka od vodećeg BSK-a iz Bijeloga Brda. Ukoliko Osječani budu na razini onoga što su pokazali u Slavonskom Brodu, mogu se nadati još jednoj pobjedi koja bi ih učvrstila u samome vrhu prvenstvene ljestvice.

Vrlo sam zadovoljan prikazanim protiv Marsonije! Izgledali smo baš kao momčad, motiv je bio na visok razini, igra također, pa mogu samo čestitatim svojim igračima. No, morat ćemo to ponoviti i u subotu da bismo bili potpuno zadovoljni. Ne smije, dakle, biti nikakvog opuštanja jer nas opet čeka zahtjevan protivnik koji će sigurno biti maksimalno angažiran, rekao je osječki trener Dino Skender.