Bijelo-plavi su slavili s 1:0 protiv Oriolika iz Oriovca i trenutno imaju 20 bodova na svom kontu.

Nogometaši Osijeka II ostvarili su šestu pobjedu u natjecanju Treće HNL Istok. Osječani su po hladnom, vjetrovitom i kišovitom vremenu na stadionu Olimpije u Donjem gradu svladali dobru momčad Oriolika iz Oriovca rezultatom 1:0. Strijelac jedinog, dakle i pobjedonosnog pogotka bio je Danijel Lončar u 52. minuti kada je iskoristio dobar ubačaj Hrvoja Ilića iz prekida i glavom pogodio mrežu inače pouzdanog gostujućeg vratara Josipa Hercega.

Osječani su imali inicijativu u prvom dijelu susreta, da bi se sredinom poluvremena vremenske prilike pogoršale i bilo je sve teže kontrolirati loptu i razvijati kombinatornu igru. Šanse su u tom razdoblju susreta ostale neiskorištene, a gol smo dočekali u nastavku.

Do bodova iz prekida

Jedan je prekid bio plodonosan za domaćina, a Lončar se upisao među strijelce i donio Bijelo-plavima sva tri boda. Do kraja utakmice bilo je prigoda na obje strane, neke su stvorili i Oriovčani, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže sigurnog Kukića.

Opet je bilo teško, ali mislim da smo smo zaslužili bodove. Malo me je bilo strah kako će dvoboj završiti kada se vrijeme iznenada promijenilo, posebno jer smo imali dva uzastopna poraza, pa nam je bilo itekako važno ostvariti pobjedu. Imamo sada 20 bodova, pri samome smo vrhu i nadam se da ćemo i u Požegi odigrati dobro i rezultatski uspješno, rekao je trener Osijeka II Dino Skender.