Osim rezultata u trećeligaškoj konkurenciji, još je i važniji proces razvijanja igrača za najbolju momčad.

Nogometaši Osijeka II jesensku su polusezonu među trećeligašima u skupini Istok završili na petoj poziciji, no imaju samo dva boda zaostatka za vodećim dvojcem BSK-om i Koprivnicom. Poznato je da su  Bijelo-plavi imali vrlo mladu momčad koju su ponekad pojačali neki Zekićevi izabranici, a trener Dino Skender globalno može biti zadovoljan ostvarenim.

Prije početka sezone usmjerili smo neke naše igrače u drugoligaške klubove da brže i lakše napreduju, odlučivši se angažirati veći broj mladića koji su nam pristigli iz raznih sredina. Znali smo da će biti teško nametnuti se u dosta jakoj konkurenciji, u kojoj nikoga nije lako pobijediti. Svaka je utakmica na svoj način bila teška i izazovna, ali nam je trebao upravo takav podražaj.

I kratkoročni i dugoročni ciljevi

Rezultatski gledajući Osječani su osvojili 26 bodova, uz 8 pobjeda, 2 remija i 5 poraza, postigli su 20, a primili 10 golova.

Mislim da imamo dosta razloga za zadovoljstvo, posebice jer ljetos zapravo i nismo znali što uopće možemo očekivati. Cilj nam je svakako bio ostvariti plasman u gornjem dijelu tablice, ali još i više posvetiti se razvoju potencijala kojega imamo u svom igračkom kadru. Dakle, imamo i kratkoročne i dugoročne ciljeve i smatram da ih uspješno ostvarujemo, korak po korak. Oscilacija je, naravno, bilo i one nisu neočekivane uslijed svega onoga što sam već spomenuo.

Primili najmanje golova u Ligi

Neki su pokazatelji svakako ohrabrujući dok će se na nekim stvarima dodatno poraditi tijekom priprema za nastavak sezone:

Primili smo najmanje golova i to me kao trenera ohrabruje, da smo u tom segmentu igre pokazali čvrstoću, ozbiljnost i kvalitetu. U napadu smo bili nešto slabiji. Doduše, kroz igru smo često dolazi do prigoda, ali nam realizacija baš i nije najbolja, a to nas je stajalo i nekih izgubljenih bodova. To možemo svesti pod neiskustvo jer nam je nedostajalo rutine pred suparničkim vratima. Vjerujem da ćemo biti učinkovitiji u drugom dijelu Prvenstva.

Pomagali su i prvotimci

Bilo je i onih igrača koje je trener prve momčadi Zoran Zekić povremeno pozivao u kadar prvotimaca. To su Marin, Lončar, Kukić, Ilić i Talys

Moramo biti servis našem najboljem sastavu, a bilo je i igrača koje je kolega Zekić nama slao na ispomoć, pa smo koristili Šimuneca, Pušića, Lukića, Lesjaka, Matasa, u nekim susretima i Jambora, Marića i Ejupija. Što se tiče onih koji su s nama zapčeli i završili polusezonu, pojedinci su sasvim ispunili očekivanja i nametnuli se, a dakako da ima i onih koji bi morali pružiti više. Oni jako dobro znaju na koga pritom mislim. Nekima ćemo se ove zime vjerojatno i zahvaliti na suradnji jer ovo što smo započeli je stalni selektivni proces, što znači da ćemo nekoga i dovesti na osnovu naših zapažanja i informacija koje imamo o pojedinim igračima, rekao je Skender.