Momčad našeg trećeligaša uvodni će dio aktivnosti odraditi u Osijeku, a potom će 12 dana provesti u Umagu.

Pisali smo već o tomu kako odmor za naše nogometne profesionalce traje do 8. siječnja, a odmaraju i oni koji brane boje Osijeka II u Trećoj HNL Istok. Oni će se na početku priprema za proljetni nastavak sezone okupiti 15. siječnja za kada je Dino Skender zakazao prozivku i prvi trening u novoj kalendarskoj godini. Izvjesno je da će tada u svlačionici biti i novih lica, što je potvrdio i trener Osječana:

Imali smo dvotjednu selekciju u prosincu na kojoj je bilo dosta zanimljivih igrača koji zavrijeđuju našu pozornost. Neki će nam se zasigurno priključiti u radu, a bit će vremena i da ih predstavimo javnosti i onima koji nas prate, ističe Skender.

Desetak kontrolnih utakmica

Posljednju prvenstvenu utakmicu Bijelo-plavi su među trećeligašima odigrali još 26. studenoga kada su na kraju jesenske polusezone bili bolji od Bedema, a značajan dio igračkog kadra participirao je potom i u juniorskoj momčadi koja je igrala u Kupu Hrvatske. Plan i program priprema je, dakako, osmišljen i Osijek II bi trebao spremno dočekati nastavak natjecanja:

Do 5. veljače ćemo trenirati u našem gradu, uz to što ćemo dan-dva provesti u mađarskom Felcsutu. A onda ćemo do 17. veljače boraviti i trenirati u Istri, točnije u Umagu gdje ćemo povesti one igrače na koje ćemo računati u drugom dijelu sezone. Tamo ćemo odigrati devet ili deset utakmica jer uvijek ima dosta klubova koji su na pripremama u tom dijelu jadranske Hrvatske, kao i momčadi iz istarskoga podneblja.