Varteks i Osijek II igrali su neriješeno 1:1, a vodeći pogodak za Bijelo-plave postigao je Šimičić.

U zaostaloj utakmici 19. kola Treće HNL Istok momčad Osijeka II igrala je neriješeno 1:1 u gostima kod Varteksa. Osječani su tijekom cijeloga susreta imali nadmoć i inicijativu, ali značajno veći posjed lopte i stvorene prigode ipak nisu materijalizirali pobjedom.

Gosti su poveli u 26. minuti kada je Žaper dugom loptom proigrao Hudečeka na desnoj strani, uslijedila je asistencija za Šimičića na vrhu peterca, čiji udarac iz blizine domaći vratar nije uspio zaustaviti. Potom su prigode imali Lončar iz voleja i Juranović, no do odmora se rezultat nije mijenjao.

Greda spasila domaćina

I drugom poluvremenu lopta je uglavnom bila na polovici Vateksa, a Juranović je prvi došao u situaciju za povećanje vodstva. Pogotka, međutim, nije bilo, da bi Varaždinci izjednačili praktički iz jedinog udarca prema suparničkim vratima. Šoštarić je u 60. minuti lijepo iz „slobodnjaka“ sa 17 metara pogodio desni kut za 1:1. Pokušavali su Bijelo-plavi na sve načine doći do novog vodstva i pobjede, ali više nisu uspjeli zatresti mrežu.

Najbliže tomu bili su u 79. minuti kada je Durdov uzdrmao gredu, a u šansama su još bili Šalinović i ponovno Durdov, no u tim gužvama domaćin se uspio obraniti. Tako se Osječani kući vraćaju s bodom, iako su zasigurno očekivali i preostala dva… Za Osijek II su igrali: Kukić, Hudeček (Čikvar), Ćosić, Šalinović, Lončar, Talys, Žaper, Pilj, Llanos (Pongračić), Juranović i Šimičić (Durdov).

Treća HNL Istok: Ljestvica, strijelci, raspored i rezultati - link