Bijelo-plavi su u Donjem gradu svladali Bjelovar s 3:1, a pogotke su postigli Lončar, Juranović i Llanos.

I devetu pobjedu u proljetnom dijelu sezone ostvarili su nogometaši Osijeka II. Stadion Olimpije u Donjem gradu postao je neosvojiva tvrđava za sve njihove protivnike u Trećoj HNL Istok, a osječka momčad ruši prepreku za preprekom na putu prema osvajanju naslova prvaka.

U subotu je svladan Bjelovar s 3:1 i to bez rezultatske neizvjesnosti tijekom ove utakmice 25. kola. Već u prvom poluvremenu Osječani su imali prednost od dva gola razlike, a kada su u nastavku i treći puta zatresli protivničku mrežu, sve je bilo riješeno i potpuno jasno.

Dva gola u prvom poluvremenu

Kompletni su domaćini brzo dali Bjelovarčanima do znanja da se teško mogu nečemu nadati u gradu na Dravi. Odmah su preuzeli inicijativu, a gosti pritisku nisu uspjeli duže odolijevati. Prije prvog pogotka gostujući je vratar uspio u tri navrata sačuvati mrežu, dok su Bjelovarčani mogli također povesti iz jedne kontre koju nisu iskoristili.

Sredinom prvog dijela, u 23. minuti, Pilj je ubacio loptu iz kornera u kazneni prostor, a Lončar je i ovaj puta pokazao koliko je spretan i opasan u prekidima i glavom s druge vratnice poslao loptu u mrežu. Isti je igrač u 41. minuti dubinskom loptom proigrao Juranovića koji bježi obrani Bjelovara, zaobilazi i vratara te podiže vodstvo na 2:0. Treći pogodak vidjeli smo u 61. minuti kada je Juranović prošao po lijevom krilu i dobro centrirao na glavu Llanosu i lopta je završila pod gredom.

I dalje pet bodova prednosti

Vrlo lijep pogodak postigli su gosti za smanjenje rezultata na 3:1. Bilo je to u 80. minuti, kada je Ribeiro snažno i precizno pucao s 25 metara, a Kukić je bio nemoćan. Osijek II je igrao u sastavu: Kukić, Hudećek, Šalinović, Ćosić, Lončar, Talys, Žaper, Pilj (od 76. Mišković), Llanos (od 74. Čikvar), Juranović i Šimičić (od 64. Jakšić).

Osječani su još jednom pobojedom zadržali pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog BSK-a koji je slavio na gostovanju kod Mladosti u Ždralovima rezultatom 2:1. U sljedećom kolu Bijelo-plavi igraju s Oriolikom u Oriovcu.

Treća HNL Istok: Ljestvica, strijelci, raspored i rezultati - link