Bijelo-plavi čvrsto drže vodeću poziciju među trećeligašima, a ovoga su proljeća ostvarili devet pobjeda i jedan remi.

Momčad Osijeka II ostvarila je odličan, gotovo maksimalan bodovni učinak u drugom dijelu sezone među trećeligašima u istočnoj skupini ovog stupnja natjecanja. U deset odigranih susreta Bijelo-plavi su zabilježili devet pobjeda uz samo jedan remi, pa je i logično da čvrsto drže vodeću poziciju na tablici. I u posljednjem ogledu s Bjelovarom, izabranici Dine Skendera su odigrali vrlo dobro i zaslužili nove bodove (3:1).

Utakmica je bila odlična, puna tempa i visokog intenziteta. Bjelovarčani su nas malo iznenadili svojom otvorenom igrom i željom za nadigravanjem, što je bila rijetka situacija ovoga proljeća. Uglavnom su se naši protivnici orijentirali na čuvanje svojih vratiju, a jedino smo još u Koprivnici imali napadački poduzetnog takmaca koji nas je dočekao otvorenog garda, na početku je istaknuo Skender.

Igrači se dokazali

Da bi ova osječka momčad ovako dobro funkcionirala bile su vrlo važne i zimske pripreme, odrađene u Istre, a prethodno i dobro selektiran igrački kadar koji je u stanju ostvariti klupske ambicije:

Potvrdilo se da smo doveli dobre igrače  koji su pokazali da im je mjesto u Osijeku II. Shvatili su da nam je zajednički cilj ulazak u Drugu ligu, brzo smo standardizirali momčad i mogu reći da je sve „sjelo“ na svoje mjesto. Doduše, na početku nismo znali kako će sve ispasti, ali je bilo bitno stvoriti pozitivnu atmosferu i pobjedničko ozračje što nas krasi još od onog prvog susreta sa Slavijom na početku polusezone.

Čvrsto ostati na zemlji

Iako Osijek nezadrživo grabi prema drugoligaškom društvu, Skender se ne zalijeće s izjavama i ne dopušta nikakvu euforiju u svlačionici:

Sve dok i teoretski ne osiguramo plasman u Drugu ligu, meni i mojim suradnicima, a posebice igračima, zabranjeno je razmišljati na način da smo sve već obavili. Drugi to, dakako, imaju pravo komentirati i donositi svoje zaključke, ali mi moramo ostati čvrsto na zemlji. Puno je, naime, primjera da se sve može okrenuti u trenucima nepažnje, pa sve odjednom krene u krivom smjeru. Dakle, prvo trebamo i matematički osigurati ulazak u viši rang, a dakako da nam je pritom cilj biti ispred svih ostalih konkurenata i osvojiti naslov.

Sustav ispred bilo kojeg pojedinca

Još je pet kola ostalo do kraja ligaškog natjecanja, a Osječani baš i neće imati lagane protivnike, naprotiv…

Ni u kojem slučaju! Uostalom, čekaju nas i dva derbija, protiv Međimurja i BSK-a, a ni ostale utakmice neće biti jednostavno dobiti. Evo, već u idućem kolu nas očekuje gostovanje kod Oriolika u Oriovcu, a to je sve samo ne lagano gostovanje. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i mislim da imamo pravo na optimizam.

Jedno od obilježja igara Osijeka II u proljetnoj polusezoni je i činjenica da se puno igrača upisuje u listu strijelaca:

To je plod sustava kojega uvijek stavljamo ispred svakog pojedinca. Nema kod nas dokazivanja na krivi način, isključivo na individualnoj razini, nego je sustav taj koji „izbacuje“ one koji zabijaju, asistiraju ili uspješno odrađuju defanzivne zadaće na terenu. Pokazalo se da imamo rješenja u svim situacijama, pa i onda kada bi nam netko odigrao nešto slabije, da to uspješno nadomjestimo i pobjeđujemo. Posjedujemo kvalitetu, to smo zaista potvrdili jer u svim linijama izgledamo dobro. A to znači i da su svi podjednako zaslužni za ovako uspješan rezultatski niz, dodao je Dino Skender.