Naš je trećeligaš slavio na neugodnom gostovanju kod Oriolika u Oriovcu rezultatom 1:0.

Pobjednički niz nogometaš Osijeka II u Trećoj HNL Istok nastavljen je i na neugodnom gostovanju kod Oriolika u Oriovcu. Osječani su osvojili sva tri boda golom svoga kapetana Mihaela Žapera u 69. minuti i napravili još jedan važan korak ka osvajanju naslova prvaka i plasmanu u Drugu ligu.

Prema očekivanjima, bila je to prilično teška zadaća za Bijelo-plave koji su nedvojbeno kvalitetniji od Oriovčana, međutim, domaćin na svom terenu nikomu do sada nije bio lak zalagaj. Njegova agresivnost, uz veliki motiv da se iznenadi favorita, bili su upozorenje Osječanima da će morati biti maksimalno ozbiljni od samoga početka, pa sve do kraja susreta. I bilo je tako, a pobjeda ni ovaj puta nije izmaknula…

Odluka u 69. minuti

Imali su gosti najbolje prilike preko Juranovića, bili su dominantniji u središnjici, ali nije to bio dvoboj poput većine prijašnjih, kada bi osječka momčad nizala prigode i sasvim zagospodarila terenom. Oriolik se dobro držao, dosta dugo je i odolijevao pritisku, sve do dvadesetak minuta prije kraja kada je njegov vratar ipak kapitulirao.

Žaper je dobro pucao s više od 20 metara, a lopta je završila u desnom kutu za minimalnu, ali zasluženu pobjedu. Osijek II je igrao u sastavu: Kukić, Hudećek, Jakšić, Ćosić, Lončar, Talys, Žaper, Pilj, Llanos (od 74. Šutalo), Juranović (od 74. Čikvar) i Šimičić (od 89. Mišković).

Treća HNL Istok: Ljestvica, strijelci, raspored i rezultati - link