Osijek II je u derbiju pretposljednjeg trećeligaškog kola svladao drugoplasirani BSK s 2:1 golovima Pilja i Llanosa.

Osijek II prvak je Treće hrvatske nogometne lige Istok! Naša je momčad u pretposljednjem kolu na stadionu Olimpije ugostila jedinog konkurenta za titulu, BSK iz Bijelog Brda, a derbi je završio pobjedom domaćina od 2:1 (1:0). Tako su Bijelo-plavi zasluženo osvojili naslov jer su tijekom cijele proljetne polusezone igrali odlično i vrlo učinkovito što se bodova tiče.đ

Do kraja Prvenstva svim trećeligašima u ovoj skupini ostaje još po jedna utakmica, a Osječani imaju sedam bodova više u odnosu na Žuto-plave koje su svladali u Donjem gradu i tako im uzvratili za poraz iz prvog dijela sezone.

Pilj opet pogodio iz „slobodnjaka“

Prava uzbuđenja u derbiju najavio je Šimičić u 14. minuti, silovitim udarcem s 20-ak metara kojim je uzdrmao gredu. Nakon točno pola sata igre, Osijek II je došao u vodstvo. Pilj je vrlo precizno gađao iz „slobodnjaka“ s 18 metara i pogodio vratarev lijevi gornji kut za 1:0. Gosti su mogli izjednačiti u samoj završnici prvog poluvremena kada je Brlić, nakon odlične asistencije Popovića, krenuo prema Kukiću i pucao pokraj vratiju.

Poravnanje rezultata uslijedilo je u 53. minuti. Brlić je ubacio loptu u šesnaesterac, ona je Ćosića pogodila u ruku i bio je to kazneni udarac kojega je Popović mirno pretvorio u 1:1. No, samo pet minuta kasnije već je bilo 2:1. Šimičić je idealno proigrao Llanosa u kaznenom prostoru, a ovaj je zdesna vrlo precizno naciljao suprotni kut nemoćnog Ilinčića.

Proslava nakon posljednjeg kola

Do kraja utakmice vidjeli smo još dvije lijepe prigode osječke momčadi. U 60. minuti jako je, no i nedovoljno precizno, pucao raspoloženi Šimičić, a „zicer“ je nedugo zatim imao Talys. Bio je sam ispred gostujućeg vratara koji je njegov udarac uspio obraniti. U svakom slučaju, Osječani su zaslužili još jednu pobjedu i titulu prvaka koju su odlučili proslaviti nakon susreta posljednjeg kola, protiv Bedema u Ivankovu. Za Osijek II u derbiju su igrali: Kukić, Hudećek, Lončar, Ćosić, Jakšić, Talys, Žaper, Soldić (od 87. Lišnić), Pilj (od 71. Šutalo), Llanos (od 67. Čikvar) i Šimičić.