Osječani će prilično izmijeniti momčad na što ih obvezuje i pravilo o samo petorici igrača starijih od 21 godine

Okupili su se i nogometaši Osijeka II koji će sljedeće sezone igrati u drugoligaškoj konkurenciji. Stručni stožer je počeo raditi s dvadesetak igrača, među kojima je bilo i novih lica koji su stigli na probu u redove Bijelo-plavih, pa je uvodni tjedan rada označen kao selektivni.

Bitno je napomenuti da će pri sastavljanju momčadi važnu ulogu imati pravilo HNS-a da u zapisniku za svaku službenu utakmicu Druge hrvatske lige može biti najviše petorica igrača starijih od 21 godine. To se odnosi isključivo na klubove koji imaju svoju B momčad kao što su Osijek, Dinamo i Hajduk, pa i Osječani, dakako, vode računa o tomu…

Bit će dosta novih lica

Stoga ne čudi da je s nekim dosadašnjim igračima, koji su prešli spomenutu dobnu granicu, raskinuta suradnja i da im je omogućen prelazak u druge sredine. Primjerice, Šalinović karijeru nastavlja u Zadru, Šimičić se vratio u redove BSK-a iz Bijeloga Brda, Pongračić je prešao u Đakovo Croatiju, R. Mišković i Klepač idu na posudbu u redove zagrebačkog Rudeša, dok će Čikvar biti posuđen BSK-u.

Slobodni u izboru nove sredine su M. Mišković i Nikolić kojima su istekli ugovori, kao i još nekolicini igrača koji dosad ionako nisu participirali u sastavu Osijeka II, pa će i dalje biti praćeni u nekim drugim klubovima. Sigurno će biti i dosta dolazaka jer je drugoligaški stupanj natjecanja značajno zahtjevniji u odnosu na konkurenciju koju su Osječani donedavno imali.

Pripreme u Sv. Martinu na Muri

Poznato je da će momčad do 31. srpnja trenirati u našem gradu, pretežito na terenu u Olimpije u Donjem gradu, a potom će 12 radnih dana provesti na posebnim pripremama u Svetom Martinu na Muri.

Što se protivnika tiče, Skenderovi će izabranici odmjeriti snage s mađarskim Csakvarom, Orašjem iz BiH, u dva navrata s BSK-om, Al Fatehom iz Saudijske Arabije, Kustošijom i Varaždinom. Početak natjecanja u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi zakazan je za 25. kolovoza.