Igrale su dvije jedanaestorice, svaka po 75 minuta. Prvo je bilo 4:3 za domaćina, a zatim 0:0.

Iza nogometaša Osijeka II je i posljednja provjera u sklopu priprema koje su odradili u Svetom Martinu na Muri. Izabranici Dine Skendera imali su zapravo dvostruki ogled s vrlo ambicioznim drugoligašem Varaždinom, budući da su odigrane dvije utakmice, svaka u trajanju od 75 minuta (45 + 30).

U prvom susretu Varaždinci su pobijedili sa 4:3, a za Bijelo-plave su igrali: Barešić, Kekez, Ivić,  Soldić, Marin, Jalinous, Čakarić, Pervan, Llanos, Durdov i Ikić. Domaćin je poveo preko Težaka ('8), izjednačio je Pervan ('12) koji je drugim pogotkom Osječane doveo u vodstvo ('41). U drugom dijelu Varaždinci su poravnali preko Glavice ('50), već u sljedećoj minuti Benko je zabio za vodstvo Varaždina od 3:2, a dvostruki strijelac Glavica ('58) povisio je prednost domaćina na 4:2. Konačan rezultat postavio je Llanos ('71).

Bez golova u drugoj utakmici

U drugoj utakmici nije bilo pogodaka, ostalo je početnih 0:0. U tom ogledu za Osijek II su nastupili: Kukić, Hudećek, Šutalo, Radeljić, Ćosić, Talys, Žaper, Plum, Špoljarić, Juranović i Daku.

Osječani su prije gostovanja u Varaždinu odigrali četiri kontrolne utakmice. Prvo su remizirali protiv Al Fateha iz Saudijske Arabije (2:2), potom su svladali Kustošiju (2:1), zatim su izgubili od Al Hazma, još jednog arabijskog kluba (1:3) i drugi puta igrali neriješeno s Al Fatehom (0:0).

Prvenstvo u Drugoj HNL počinje 24. kolovoza, a Osijek II će na startu gostovati kod Šibenika.