Bila je to dobra utakmica u kojoj su i Sesvećani imali svoje šanse, ali je domaćin ipak bio bolji i zaslužio bodove.

Dobru utakmicu odigrali su nogometaši Osijeka II i Sesveta u drugom drugoligaškom kolu. Jedan postignuti pogodak je premalo u odnosu na ono što smo vidjeli na terenu, budući da je bilo dosta šansi na obje strane, posebice pred vratima gostujućeg čuvara mreže. Na kraju je domaćin zasluženo osvojio bodove, budući da je ipak bio poduzetniji i bolji većim dijelom utakmice.

Domaćin je bio odlučniji

Iako se kod Bijelo-plavih mogla primjetiti i djelomična nervoza u prvom domaćem nastupu među drugoligašima, ipak su dvoboj od početka usmjeravali u željenom pravcu. Bili su odlučniji, češće i s loptom i na polovici svoga protivnika, pa je bilo i šansi koje su uz malo više koncentracije i prisebnosti mogle biti materijalizirane. To se odnosi na nekoliko pokušaja Špoljarića, prvenstveno onaj u samoj završnici prvog poluvremena, prigodu u kojoj se našao Daku te udarac Lončara glavom nakon kornera. Sušak ipak nije bio svladan, dok su gosti prijetili prekog Dage i Jovičevića koji nisu uspjeli iznenaditi Kukića.

I Kukić se iskazao

Odlučujućim trenutkom pokazala se situacija iz 57. minute. Špoljarić je dobro pucao sa 17 metara, gostujući vratar je obranio njegov udarac, ali je na odbijenu loptu natrčao spretni Daku koji je iz peterca loptu poslao u mrežu. Bilo je uzbuđenja i nakon toga, rezultat se mogao promijeniti u nekoliko navrata, međutim, ipak je ostalo 1:0. Posla je i imao i Kukić, jednom ga je spašavala vratnica kada se lopta odbila od njegov suigrača Šutala, nakon toga je Dago promašio „zicer“, a u nekoliko navrata se vratar Osječana iskazao vrlo dobrim i sigurnim intervencijama. Osijek II je, u svakom slučaju, opravdao očekivanja, pa je i nešto više od 400 gledatelja Gradski vrt napustilo zadovoljno.