Bilo je dosta prigoda na obje strane, pa se može zaključiti da smo gledali zanimljiv nogomet u Gradskom vrtu.

Imali su razloga svi u taboru Osijeka II biti zadovoljni nakon prve domaće drugoligaške utakmice. Svladali su sasvim solidne Sesvećane u Gradskom vrtu (1:0) i ostvarili prvu pobjedu. Trener Dino Skender na kraju je zaključio ono što su vidjeli i gledatelji – bila je to dobra nogometna predstava.

Ostavila je traga ona utakmica u Šibeniku gdje smo nakon jako dobre partije ostali bez punog plijena. Osjetila se određena nervoza, iako smo od prve minute krenuli napadački i stvarali šanse. No, lopta nije htjela ući u gol. Malo smo se i tražili na novom terenu na kojem smo, inače, održali samo jedan trening. Bila je to naša domaća drugoligaška premijera, znao sam da će se to odraziti na našim igračima. Sesvete su dobra momčad, a mi smo se u nekim situacijama nesvjesno povukli čuvajući vodstvo. Bilo je pritom i sportske sreće jer su gosti imali nekoliko zaista dobrih prilika.

Kukić spašavao kada je trebalo

Iz tih situacija Sesvećani ipak nisu uspjeli doći do pogotka, ali su na drugoj strani dosta promašivali i Osječani.

Tako je to u nogometu. Kada ne riješiš utakmicu na vrijeme, a bilo je dosta prigoda s naše strane, onda te protivnik može kazniti. Srećom pa smo imali raspoloženog Kukića na vratima. Zbog poticaja ovim mladim dečkima jako je važno da smo osvojili sva tri boda. Prezentacija me nije baš oduševila, ali bit će nam sada lakše u sljedećim kolima. Nadam se da ćemo spojiti i bolju igru uz rezultat, dodao je Skender. 

Špoljarić čestitao suigračima

Jedan od najzapaženijih igrača na terenu bio je Josip Špoljarić, bez obzira što nije uspio zatresti mrežu:

Želio bih čestitati suigračima jer je ovo bila baš prava utakmica, obostrano dobro odigrana. Mislim da smo zasluženo slavili, a Sesvete su vrlo dobra momčad. Nama je u ovoj premijeri u Gradskom vrtu bilo najvažnije pobijediti jer nam je to svakako vjetar u leđa za iduće protivnike, rekao je Špoljarić.

Upravo je on stavio vratara Sesveta Suška na veliko iskušenje u 57. minuti kada je postignut i jedini pogodak…

Lopta nakon moga udarca nije ušla u mrežu, ali se Daku, hvala Bogu, dobro snašao nakon što je njihov vratar odbio loptu i svojim golom nam je donio tri boda.