Drugoligaška utakmica na našem stadionu završila je podjelom bodova, a domaćin je bio bliže pobjedi.

Prvu utakmicu bez pogodaka odigrali su nogometaši Osijeka II u drugoligaškoj konkurenciji. Mreže su mirovale više od 90 minuta u ogledu naše momčadi i Lučkog, pred 356 gledatelja u Gradskom vrtu. Nije bilo puno prigoda, za razliku od prethodnih susreta Bijelo-plavih od početka sezone u kojima je sve prštalo od uzbuđenja. Ovaj puta je sadržajno to ipak bilo skromnije, budući da gosti nisu ostavljali previše prostora Skenderovim izabranicima, a veći posjed lopte i nadmoć Osječana nisu bili izraženi u onom „opipljivom“, rezultatskom smislu.

Vratari sačuvali mrežu

Vidjelo se već u prvom poluvremenu da će to biti dvoboj s malo šansi u kojem će se strpljivo čekati neka pogreška suparnika. Iz tog razdobllja susreta zabilježili smo samo po jednu priliku na obje strane. U 12. minuti Banović je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, imao je lijepu situaciju za egzekuciju, ali je Kukić bio dobro postavljen i obranio njegov udarac. Niti pedesetak sekundi kasnije bilo je uzbudljivo i pred vratima Lučkog. Špoljarić se također slijeva probio u šesnaesterac, snažno je pucao, međutim, iskusni Koprić je to uspio neutralizirati. Potom se sve do 74. minute igralo uglavnom mirno, a obje su momčadi pozicijski poštivale dogovor iz svlačionice i taktičke postavke svojih trenera. Tada se Caimacov našao u situaciji iz koje je mogao dovesti domaćina u vodstvo, ali nije bio precizan.

Durdov pogodio vratnicu

Svakako je najbliže pogotku bio 18-godišnji Durdov desetak minuta prije kraja utakmice. Primio je loptu u vrlo izglednoj situaciji, ostao neometan ispred Koprića, no čisti „zicer“ nije pretvorio u gol. Kada je gostujući čuvar mreže već bio svladan, spasila ga je desna vratnica od koje se lopta odbila i „prošetala“ uz gol-liniju, ali nije bilo slavlja za Osječane. Na kraju su bodovi podijeljeni, čime ni Skender, ni njegov stariji kolega Biškup nisu bili nezadovoljni. Osijek II je igrao u sastavu: Kukić, Hudećek (’78. Durdov), Ćosić, Šutalo, Radeljić, Talys, Žaper, Soldić, Caimacov, Špoljarić (’68. Juranović) i Štrkalj (od 46. Daku).