Utakmica 5. kola Druge HNL na rasporedu je u nedjelju, a Osječani vjeruju da mogu do bodova na ovom gostovanju.

Momčad Osijeka II u nedjelju gostuje u Dugopolju gdje će protiv istoimenog domaćina odigrati prvenstveni susret 5. kola Druge HNL lige. Domaćin je posljednji na tablici, još uvijek bez ijednog osvojenog boda, što možda skriva i određene zamke za Bijelo-plave uoči ovoga gostovanja.

Ne smiju nas zavarati njihovi dosadašnji rezultati i plasman kojega trenutno zauzimaju. Nije to baš realna slika, mislim da oni imaju bolju momčad u odnosu na ono što rezultatski vidimo. Uostalom, tamo su i naši dečki na posudbi: Ilić, Llanos i Lišnić. Sigurno Dugopolje u ovoj utakmici traži svoju šansu da im to bude prekretnica, a na nama je da ih u tome onemogućimo, istaknuo je osječki veznjak Tomislav Soldić.

Vrijeme je za drugu pobjedu

Osječani još nisu izgubili od početka sezone i svakako će nastojati produžiti uspješnu seriju i na kraju ovoga tjedna.

Imamo kvalitetu,  potvrdili smo to u svim dosadašnjim nastupima. Mislim da djelujemo stabilno i sigurno nas nije lako nadigrati. Trebali smo, doduše, imati i poneki bod više, ali dobro, nećemo se vraćati na ono što je iza nas. Nakon dva uzastopna remija, protiv BSK-a i Lučkog, vrijeme je za našu drugu prvenstvenu pobjedu. Temelj dobroga nastupa je u čvrstoj i stabilnoj obrani. Ne sumnjam da ćemo takvi biti u Dugopolju, a onda možemo puno očekivati i u igri prema naprijed.

„I pričuve su nam kvalitetne“

Jasno je da Soldić i njegovi suigrači žele osvojiti sva tri boda u splitskom predgrađu, ali i da znaju kako će to biti vrlo teško.

Daleko je i putovanje do tamo. Neće biti jednostavno odigrati dobru utakmicu. Ipak, optimist sam i mislim da će to dobro izgledati na terenu. Vratio nam se Šutalo iz prve momčadi, Plum je opet unutra, a pokazalo se protiv Bačke da i igrači iz pričuve mogu kvalitetno odraditi svoju minutažu. Moramo svi maksimalno „zapeti“ i onda ne sumnjam da će biti uspješno.