Trećom pobjedom u nizu Osječani su dosad osvojili 15 bodova i dijele čelnu poziciju sa Šibenčanima i Varaždincima.

Četvrtu su pobjedu ostvarili nogometaši Osijeka II u drugoligaškom natjecanju. U subotu su u derbiju odigranom u Gradskom vrtu svladali do tada vodeći Varaždin s 3:0, odigravši ponovno jako dobru utakmicu. Kako smo i najavljivali, bio je to vrlo zanimljiv dvoboj u kojem su obje momčadi željele osvojiti bodove i tako su se i postavile na terenu. Imali su i Varaždinci neke svoje šanse, prvi su i stvorili ozbiljniju prijetnju, ali je domaćin bio puno učinkovitiji i precizniji u završnici.

Osječani znali što žele

Nakon propušene prilike Pilja, Špoljarić je golom u 36. minuti (to mu je već peti u osam odigranih kola i na vrhu je liste strijelaca) najavio da bi Osječani mogli slaviti. Isti je igrač imao i sjajnu prigodu za povećanje vodstva koju u završnici prvog dijela nije uspio iskoristiti. Znali su Bijelo-plavi što žele i u drugom poluvremenu u kojem se nisu orijentirali na čuvanje onoga što su prethodno zaslužili na terenu. U 63. minuti Čakarić je idealno asistirao ponovno odličnom Pilju, a kada je on zabio za 2:0 već je postalo izvjesnije da će bodovi ostati u Osijeku.

Kvaliteta i širina za najviši domet

Shvatili su i Varaždinci da će Slavoniju napustiti poraženi, a do kraja su primili još jedan gol, kada je uporni Šutalo završio ono što je započeo Špoljarić, natjeravši Mrmića i na treću kapitulaciju. Nisu to samo novi bodovi za Skenderove izabranike, nego i potvrda spoznaje da osječka momčad ima i kvalitetu i širinu za najviši domet  u ovoj konkurenciji.

Sada je Osijek II na diobi prvoga mjesta sa Šibenikom i Varaždinom koji također imaju po 15 osvojenih bodova. A pobjeda nad „Bumbarima“ prava je najava novoga derbija, budući da je na redu ogled s Dinamom II u Zagrebu.