Osijek II je treći na tablici, a još je puno važnije da „izbacuje“ igrače za prvu momčad, pa su svi u Klubu zadovoljni.

Treće mjesto zauzimaju nogometaši Osijeka II nakon 13 jesenskih kola u konkurenciji drugoligaša. Pritom su itekako uspješni kao debitanti u ovome društvu, ostvarivši sedam pobjeda, tri remija i tri poraza, uz gol-razliku 20:13. Učinkovitiji od Bijelo-plavih bili su samo vodeći Šibenik s 27 bodova i drugoplasirani Dinamo II koji ima dva boda manje od lidera, a jedan više od naše momčadi.

Cijelu polusezonu smo odradili vrlo kvalitetno, a tako je bilo i u završnom ogledu s Hrvatskim dragovoljcem. Moram biti sretan, zapravo i presretan našim učinkom, posebice jer nam je premijerna drugoligaška sezona bila i velika nepoznanica. Bilo je stoga i dosta strijepnje i nismo znali kako će sve ispasti, a sada, iz ove perspektive, mogu reći da smo u cjelini gledajući prikazali dobar nogomet. Od prvog kola u Šibeniku kvalitetno smo se prezentirali što se igre tiče, uz rezultate koji su svakako ohrabrujući, komentirao je trener Osijeka II, Dino Skender.

Dojam je izrazito pozitivan

Svi u NK Osijek moraju biti zadovoljni ostvarenim tijekom ljeta i jeseni jer se pokazalo da je naš drugoligaš legitimni kandidat čak i za osvajanje naslova prvaka!

S obzirom da smo novi u Ligi, jasno je da je i moj dojam izrazito pozitivan. Zaista mogu reći da smo izgledali dobro. Mislim da smo potpuno zasluženo na trećem mjestu, a čak bih rekao da smo mogli biti i bolje plasirani da neke bodove nismo pomalo nesretno izgubili. Dakle, mogli smo možda zauzimati i čelnu poziciju iako nam to nije prioritet. Dečkima od srca čestitam, napravili su odličan posao proteklih mjeseci. Nije nam bilo lako jer je svaka utakmica nosila i neke svoje poteškoće, stalno smo imali te „rošade“ iz prve u drugu momčad, pa se nije bilo lako pripremati ni za jednu utakmicu. Čestitam i svome stožeru jer su i svi u njemu zaslužni za ovo što smo ostvarili.

Plasman nije prioritetan

Naravno Osječanima nije prioritet „ganjati“ prvo mjesto na tablici jer im ono ionako ne može donijeti plasman u elitni razred hrvatskog nogometa. No, dosadašnji učinak i ostvareni plasman svakako odražavaju neupitnu kvalitetu i dobar rad…

Nama je najvažnije da nam se igrači razvijaju i da igramo dobar nogomet, a nitko nije sretniji od mene i njih u svlačionici kada se to spoji i s dobrim rezultatima. Već smo izbacili neke igrače prema prvoj momčadi, svakako ih ima još i samo je pitanje kada će i kojega od naših igrača kolega Zoran Zekić pozvati među svoje izabranike.  Zahvalnost ide i klupskom čelništvu i logistici, ovo je naš zajednički projekt i drago mi je što opravdava svoju osnovnu svrhu. No, ne želimo se isključivo zadovoljiti postignutim. Podvući ćemo crtu, analizirati učinjeno i vidjeti što je bilo dobro, a što još možemo popraviti. Želimo još bolji ući u proljetni nastavak sezone, poručio je Skender.