Igrači i dalje dolaze na probu, neki su i ustupljeni drugim klubovima, no sve će biti poznato za desetak dana.

I nogometaši Osijeka II odrađuju pripreme za nastavak sezone, u njihovom slučaju u Drugoj HNL. Igračka „križaljka“ još se uvijek popunjava, a momčad bi trebala biti formirana do odlaska u Medulin koji je predviđen za 4. veljače. Tamo će stručni stožer povesti oko 25 igrača, računajući i vratare, a Osječani će u Istri boraviti dva tjedna, odnosno do 17. veljače. Trener Dino Skender za sada je zadovoljan odrađenim, iako snijeg otežava ono što je bilo zamišljeno do polaska na Jadran..

Nekako smo i računali da bi se vrijeme moglo pogoršati u drugoj polovici siječnja. Treniramo od samoga početka na terenu s umjetnom travom kako ne bismo učestalo mijenjali podlogu. Sada je, onako, još uvijek dosta „prometno“ jer nam igrači dolaze na probu, a vidjet ćemo koga ćemo zadržati, ističe Skender.

Zasad trojica otišla na posudbe

Što se tiče promjena u odnosu na prvi dio sezone, izvjesno je da u momčadi neće biti Dragana Juranovića koji je otišao na posudbu u Rudeš. Također, Mateo Jakšić i Ivan Ikić ustupljeni su Međimurju. S Osječanima treniraju i povratnici s posudbe: Kristijan Pavičić, Josip Čikvar, Nicholas Llanos i Filip Lišnić, što ne znači da će svi i nadalje ostati u kadru.

Kada se prva momčad vrati iz Rovinja bit će nam poznatija situacija glede onih igrača koje je kolega Zekić vodio na pripreme, a u prvom dijelu sezone su najčešće nastupali za nas. Trenutno mi je teško nešto određenije reći o tomu, pa bih radije sačekao još pet-šest dana, dodao je kormilar našeg drugoligaša.

Dosad stigli, uglavnom, napadači

Dodajmo da su nova lica u osječkoj svlačionici Nadrey Dago (21), napadač iz Obale Bjelokosti koji je došao iz Sesveta, vratar Kristijan Župić (18) iz Cementa Beočin, krilo Toni Kolega (20) iz Kustošije i još jedan igrač ofanzivne orijentacije Filip Hranjec (18) koji je dosad igrao za juniore Lokomotive.

Poznato je da će Osijek II tijekom boravka u Medulinu sudjelovati i na jednom turniru gdje su mu zajamčene tri utakmice, a potom će ih odigrati još toliko u drugih sedam dana. To bi trebalo biti sasvim dovoljno do povratka kući.