Ima i novih lica u redovima osječkog drugoligaša, a svi će dobiti priliku u kontrolnim susretima.

Nogometaši Osijeka II otputovali su u Medulin u kojemu će odraditi najznačajniji dio priprema za predstojeću polusezonu u Drugoj HNL. Osječani će u Istri ostati do 16. veljače, a bit će sudionici i ovogodišnjeg „Medulin kupa“ na kojem sudjeluje šest klubova. U pripremnu bazu Bijelo-plavih otputovali su: Luka Kukić, Marko Barešić, Kristijan Župić (došao iz Bačke Palanke), Robert Ćosić, Ricardo Bagadur, Patrick Projeto (Fluminense U-18), Matej Hudećek, Luka Marin, Talys Oliveira, Mihael Žaper, Roger M'Pinda, Tomislav Soldić, Tomislav Bliznac, Mihail Caimacov, Luka Čakarić, Toni Kolega (Kustošija), Ivan Durdov, Nadrey Dago (Sesvete), Mirlind Daku, Hrvoje Plum, Mile Todorov (Novigrad), Aleksa Latković (Lovćen) i Filip Lišnić.

Jake provjere na turniru

Naša će momčad prvu utakmicu odigrati već u utorak, 5. veljače, kada će odmjeriti snage s bosansko-hercegovačkim premierligašem GOŠK-om iz Gabele. Dva dana kasnije suparnik izabranicima Dine Skendera bit će momčad Zrinjskog iz Mostara, koja u prvenstvu susjedne države zauzima drugo mjesto. Ovisno o ishodima tih dvoboja Osijek II će u subotu ili nedjelju odigrati susrete za konačan poredak. U drugoj skupini su Krupa (također BiH), vodeći češki drugoligaš Dynamo Budejovice i lider hrvatske Druge lige Šibenik.

Kvalitetniji uvjeti za treninge i utakmice

Trener Skender će zasigurno uspjeti isprobati sve raspoložive snage i potom se odlučiti za uži igrački kadar koji će dočekati nastavak prvenstvene utrke 2. ožujka.

Do sada smo bili prisiljeni raditi najvećim dijelom na terenu s umjetnom travom. U Medulinu ćemo imati dobre uvjete za rad, također i jake suparnike, pa vjerujem da ćemo to iskoristiti na najbolji mogući način. Imamo nekih novih igrača u našim redovima, neki su još uvijek na probi, a opet smo priključili pojedince koji su već odradili pripreme s A momčadi da bi sada ponovno bili u našem kadru, rekao je šef stručnog stožera našeg drugoligaša.