Momčad Osijeka II je ostvarila jednu pobjedu i dva poraza u tri odigrana susreta s BiH premierligašima.

Nogometaši Osijeka II završili su sudjelovanje na međunarodnom turniru „Medulin kup 2019“. Osječani su u posljednjem susretu poraženi od BiH premierligaša Krupe rezultatom 0:2. U prvom poluvremenu za Bijelo-plave su igrali: Kukić, Šutalo, Ćosić, Bliznac, Marin, Žaper, Todorov, Talys, Caimacov, Kolega i Dago. U nastavku su nastupili: Župić, Hudećek, Projeto, Radeljić, Gačić, Soldić, M' Pinda, Plum, Čakarić, Lišnić i Durdov, a još su ušli: Magdić, Latković i Barešić. Osijek II je zabilježio jednu pobjedu i dva poraza, a na kraju je plasman ostao nedefiniran jer su se mijenjali parovi u završnim susretima turnira…

Dogovor sa Šibenčanima

Naime, za treće mjesto su trebali igrati Osječani i momčad Šibenika koja je bila druga u svojoj skupini. Međutim, kako se isti protivnici sastaju već u prvom kolu proljetnog dijela sezone u Drugoj HNL, dogovorom klubova je taj ogled u Medulinu ipak izbjegnut. Slična je situacija bila i s bosansko-hercegovačkim ligašima GOŠK-om i Krupom koji su se također dogovorili da ne igraju međusobno, pa je došlo do zamjene parova. Osijek II je odmjerio snage s Krupom, a Šibenik s GOŠK-om, što je odobrio ne samo organizator natjecanja, nego i HNS. Inače, naslov pobjednika osvojio je češki drugoligaš Dynamo Budejovice koji je u finalu bio bolji od Zrinjskog iz Mostara s 2:0.

Već u utorak protiv Opatije

Skenderovi izabranici nastavljaju i ovoga tjedna s pripremama u Istri, a novu provjeru imaju već u utorak, 12. veljače. Protivnik će im biti trećeligaš Opatija. Dan nakon toga Bijelo-plavi će odmjeriti snage s Triglavom iz Kranja, članom Prve slovenske lige, u petak će se Osječanima suprotstaviti trećeligaš Šampion iz Celja, dok će se u subotu ponovno igrati sa Slovencima. Tada će na suprotnoj strani terena biti drugoligaš Radomlje.