Bijelo-plavi će u nastavku drugoligaške sezone imati drukčiju momčad u odnosu na prvi dio prvenstva.

Momčad Osijeka II u petak nastavlja borbu za prvenstvene bodove, a odmah na startu ih očekuje derbi s vodećim Šibenikom u Gradskom vrtu. U osječkim redovima došlo je do određenih promjena u odnosu na prvi dio sezone, budući da za momčad više ne konkuriraju neki igrači koji su imali vrlo bitnu ulogu u našem drugoligašu. Nema Josipa Špoljarića, Marina Pilja i Boška Šutala koji su ostali Zekiću na raspolaganju, Tomislav Štrkalj je u Rudešu, gdje je na posudbi i Dragan Juranović, dok je Marko Pervan, koji je također znao biti na raspolaganju Dini Skenderu, do ljeta član Skenderbeua.

Pojačanja u napadu i veznom redu

S druge strane, ima i novih lica u svlačionici Bijelo-plavih. Iz Sesveta je stigao krilni napadač Nadrey Dago (21) iz Obale Bjelokosti koji je stigao iz Sesveta. Tamo je u prošloj polusezoni u 12 nastupa postigao tri pogotka. Isti je učinak imao još jedan ofanzivac Toni Kolega (20) koji nam je pristupio iz Kustošije. Riječ je o Zadraninu koji je prošao nogometnu školu zagrebačke Lokomotive, a jesenas je odigrao sve prvenstvene utakmice u drugoligaškom natjecanju. Zanimljiva su i dva mlada makedonska reprezentativca koja će u nastavku sezone igrati za Osijek II. Todor Todoroski (20) došao je s reputacijom kvalitetnog desnog bočnog koji je u skopskom Vardaru zabilježio 14 nastupa u tamošnjem nacionalnom prvenstvu. Društvo mu pravi i defanzivni vezni Mile Todorov (19), čijih 12 utakmica u Rabotničkom tijekom 2017. godine također intrigira, a u Gradski vrt je stigao nakon kraće epizode u Novigradu.

Vratio se Gačić, ima i novih juniora

U osječki sastav se, nakon posudbe u Čepinu, vratio i stoper Josip Gačić (20) koji je tijekom pripremnog razdoblja pokazao da može biti vrlo upotrebljiv u zadnjoj liniji. Moguće je da će tijekom predstojećeg proljeća šansu dobiti i nekolicina novopristiglih juniora. To su: Kristijan Župić (branio do sada u Bačkoj), Patrick Almeida (igrao u mladoj momčadi brazilskog Fluminensea), Aleksa Latković (Lovćen), Filip Hranjec (Lokomotiva), Bruno Čovo (Dugopolje) i Matej Vuknić (Solin).