Osječani ovoga petka u Gradskom vrtu od 17 sati igraju s vodećom momčadi Druge HNL.

Nakon duže stanke nastavlja se prvenstvena utrka hrvatskih nogometnih drugoligaša. Već na startu drugog dijela sezone sastaju se klubovi iz vrha ljestvice. Trećeplasirani Osijek II dočekuje u petak (17 sati) u Gradskom vrtu vodeći Šibenik koji trenutno ima samo tri boda prednosti. Osječani vrlo motivirani čekaju ne samo ovaj derbi, nego i sve utakmice koje će potom doći na red.

Imali smo dugačke i naporne pripreme, naravno da smo spremni i fizički i psihički za sve ono što nas očekuje. Bilo je i dosta kontrolnih utakmica, tako da smo se mogli dovoljno dobro uigrati i pripremiti za sve izazove u borbi za bodove, ističe Luka Marin.

Na startu odmah s jesenskim prvakom

Činjenica je da Bijelo-plavi više nisu u istom sastavu kao prošle jeseni. No, momčad je opet kvalitetna i sposobna za visoke domete.

Bilo je i odlazaka i dolazaka, uostalom, obično je to tako u prijelaznom roku. Rekao bih da je „kičma“ momčadi ostala nepromijenjena jer se treba pomiriti s činjenicom da su, primjerice, Špoljarić, Pilj, Lončar i Šutalo među onima koji konkuriraju za prvoligaške susrete.

Marinu je drago što je već u prvom susretu gost Osječana lider na tablici:

Ne vidim ništa loše u tome, naprotiv. Mislim da je dobro da već na startu imamo tako jakog protivnika. Vjerujem da ih možemo pobijediti, što nam je svima i velika želja.

Na Šubićevcu ispustili bodove

Prisjetio se Luka i onog prvog susreta sa Šibenčanima, kada je na Šubićevcu bilo neriješeno 2:2...

Vodili smo 2:0 nakon prvog poluvremena, mogli smo pritom imati i uvjerljiviju prednost,  ali smo zbog svoga neiskustva u nastavku ostali bez preostala dva boda. Šibenik je kvalitetna momčad protiv koje se mora biti maksimalno koncentriran, a nama je to ipak bio prvi nastup u Drugoj ligi. Vjerujem da ćemo sada biti uspješniji, uz podršku naših navijača, a siguran sam da će utakmica biti vrlo zanimljiva.