Momčad Osijeka II je u prvom kolu nastavka sezone bila bolja od Šibenika i zasluženo slavila s 1:0.

Lijepo su Osječani započeli proljetni dio sezone među drugoligašima. U derbiju su svladali vodeći Šibenik s 1:0 i bodovno se izjednačili s liderom na prvenstvenoj ljestvici. To je, dakako, i najvažnije nakon susreta u Gradskom vrtu u kojem je domaćin bio nešto agilniji i u konačnici učinkovitiji u odnosu na goste sa Šubićevca. Nitko na kraju ne može osporiti da je domaćin zasluženo pobijedio i preskočio prvu prepreku u drugom dijelu ligaškog natjecanja.

Sadržajnije drugo poluvrijeme

Vidjelo se od samoga početka da to neće biti dvoboj u kojem će jedni i drugi bezglavo jurišati prema suparničkim vratima. Bitka se vodila na sredini terena, uz dosta obostranih pogrešaka u prvih 45 minuta, što je utjecalo i na manje uzbuđenja u odnosu na očekivanja. Jednu su šansu u tom skromnijem razdoblju dvoboja imali i Bijelo-plavi i Narančasti, dok je drugo poluvrijeme ipak ponudilo više sadržaja i situacija u kojima se događalo nešto zanimljivo i opasno po vratare. Skenderova je momčad krenula odlučnije, pri čemu je vrlo bitan bio ulazak Dage.

Sjajan pogodak Todoroskog!

Njegova okomitost i odlučnost da napravi nešto konkretno u svom debiju za Osijek II svidjela se i gledateljima, pa je gostujući vratar Labrović sa suigračima iz obrambene linije bio na sve većim iskušenjima. No, trenutak odluke dogodio se iz prekida. Igrala se 60. minuta kada je još jedan novak u osječkim redovima, Makedonac Todoroski pokazao koliko može biti ubojit iz slobodnih udaraca. Loptu je sa 17 metara, iskosa s lijeve strane, preko „živog zida“ uistinu efektno poslao pod samu gredu i Osječanima donio sva tri boda.

Ozbiljan kandidat za prvaka

Bio je to, dakle, potez koji je presudio Šibenčanima koji su prekasno počeli ozbiljnije napadati, a ni tada, osim prigode stopera Bilića u prekidu igre, nisu ozbiljnije ugrozili Kukića. Najbliže pogotku koji bi riješio bilo kakve dvojbe bio je Dago, no ovaj puta nije dočekao svoj golgeterski prvijenac u dresu novog kluba. Uz nekoliko promjena u sastavu, Osijek II je opet pokazao da će biti ozbiljan kandidat za sam vrh tablice, a navijači će s posebnim zanimanjem pratiti pojedince koji su navjestili da bi možda mogli ubrzo pokucati i na vrata A momčadi našeg prvoligaša.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL