Dino Skender i Karlo Primorac bili su sudionici edukativnog skupa u organizaciji World Football Academy.

Dino Skender i Karlo Primorac, kormilar Osijeka II i njegov prvi pomoćnik, imali su prigodu protekloga tjedna sudjelovati na eventu „The football tactics evolution 2019“. U austrijskom Salzburgu okupilo se trideset nogometnih trenera iz raznih zemalja svijeta koji su imali pet vrlo intenzivnih dana za dodatnu edukaciju na temu „taktička periodizacija“. Bilo je i dosta poznatih predavača, neki od njih su stigli iz vrhunskih europskih klubova i govorili su o taktičkim postavkama i svemu onome što je usko vezano uz trenerski posao.

Uvijek se može dosta toga naučiti

Organizator ovoga skupa svake je godine World Football Academy čiji je utemeljitelj i voditelj Nizozemac Raymond Verheijen.

Bilo je malo i naporno jer su predavanja trajala od jutra do mraka. Međutim, dosta je toga svatko od nas sudionika i ovom prigodom mogao naučiti i to o stvarima koje je u praksi uvijek moguće primijeniti na treninzima, odnosno u samoj igri. Sve je u tih pet dana bilo zaista na visokoj razini, zadovoljan sam što smo Karlo i ja bili među nazočnima, rekao nam je Skender.

Dvojica naših Osječana bili su jedini treneri iz Hrvatske koji su u Austriji sudjelovali u programu pod nazivom „Coaches are lifelong students of the game“.