Trener našeg drugoligaša je napomenuo kako je svaka utakmica novo dokazivanje, pa tako i ogled s Hajdukom II.

Moglo bi se reći da se nastavljaju „Dani Osijeka“ u Splitu. U subotu su u Dioklecijanovom gradu igrali košarkaši, dan kasnije nogometaši, a međusobne dvoboje ovoga ponedjeljka zaključuju drugoligaške momčadi splitskog i osječkog nogometnog kluba. Igrat će se na Poljudu s početkom u 16,30 sati i bit će zanimljivo vidjeti što su u stanju napraviti Bijelo-plavi u ovom dvoboju.

Prvo bih čestitao kolegi Skenderu na rezultatima u Zaprešiću i Splitu, važno je to za cjelokupno ozračje u Klubu. Bilo bi lijepo da i mi ostanemo neporaženi, istaknuo je trener Osijeka II Ronald Grnja.

Rotacije su normalne

Osječani trenutno imaju sedam bodova više i na trećem su mjestu dok je Hajduk II na sedmoj poziciji. No, treba znati da je došlo do značajnijih promjena u osječkom sastavu koji sada izgleda bitno drugačije nego u dosadašnjim utakmicama.

To je činjenica. Žaper i Talys sada igraju prvoligaške utakmice, Šutalo je već od ranije također u tom kadru, a nemamo ni dvojicu ozlijeđenih igrača koje smo izgubili na duže vrijeme. Riječ je o Caimacovu i Bagaduru za koje je sezona završena. U prošlom kolu smo mogli računati na Špoljarića koji nam je bio i dvostruki strijelac protiv Dugopolja, sada nije s nama, ali sve je to i normalno u našim rotacijama.

I drugi se žele nametnuti

I Hajduk i Osijek mogu se pohvaliti da su im druge momčadi „izbacile“ nekolicinu igrača za HNL, što im je zapravo i važnije od bilo kojeg plasmana na ljestvici.

Igračima je najveći motiv upravo dokazivanje da bi i oni krenuli putem svojih kolega i donedavnih suigrača koji sada igraju derbije u Prvoj ligi. I kod Splićana je vrlo slična situacija, tako da očekujem zanimljiv susret u kojem ćemo i jedni i drugi tražiti put do pobjede, zaključio je Grnja.