U derbiju 21. kola Osječani igraju protiv drugoplasirane momčadi na prvenstvenoj ljestvici.

U 21. kolu Druge hrvatske nogometne lige Osijek II danas (subota) gostuje kod drugoplasiranog Varaždina. Riječ je, dakle, o derbiju u kojem će Bijelo-plavi nastojati ostaviti što bolji dojam, ali i iznenaditi svoga domaćina koji ima velike ambicije do kraja sezone.

Dobri su sigurno, idu na prvo mjesto i jasno je da žele ući u Prvu ligu. Znamo da nas čeka neugodan protivnik, fino posložen u svim linijama. Iskusni Benko je posebno opasan, uostalom, najbolji je strijelac Lice. Moramo biti čvrsti i kompaktni posebice odostraga jer nije teško pretpostaviti da će oni napasti i tražiti što raniji pogodak. Te njihove nalete treba izdržati, a ne sumnjam da ćemo i u igri prema naprijed dočekati poneku pravu priliku. Ako poneku iskoristimo, jasno je da će biti lakše izvući povoljan rezultat, ističe Josip Gačić, stoper našeg drugoligaša.

Svatko je željan dokazivanja

Na prethodnim gostovanjima u Sesvetama, Lučkom i Splitu Bijelo-plavi nisu uspjeli ostati neporaženi. No, možda će baš protiv bolje plasiranog domaćina uspjeti ostvariti nešto više…

Ozračje je dobro, što je preduvjet da se može odigrati hrabro i kvalitetno. Mislim da bi mogla biti dobra utakmica, a svaki je ishod moguć. Treba istrčati na teren s velikom željom i motivom, svatko je od nas željan dokazivanja, pa se nadam kako bismo nešto mogli napraviti tamo. U Gradskom vrtu su oni doživjeli uvjerljiv poraz, sada će nam sigurno htjeti uzvratiti. Na nama je da im to onemogućimo, zaključio je Gačić.