Dosadašnji kormilar našeg drugoligaša Ronald Grnja će ubuduće voditi neku od mlađih kategorija u Školi nogometa.

S treninzima je započela i momčad Osijeka II koju od 17. kolovoza očekuje druga sezona u Drugoj hrvatskoj ligi. Prozivku je obavio voditelj Škole nogometa Ivica Kulešević, a izvjesno je da će Osječani uskoro dobiti novog trenera nakon što je Ronald Grnja dogovorio preuzimanje jedne od mlađih kategorija našeg prvoligaša. Već na prvom okupljanju se moglo vidjeti da je dosta promjena u igračkom kadru i sigurno će ih biti još idućih dana.

Potpisao i Krajinović iz Lokomotive

Prvi su trening odradili: Luka Dubrović, Kristijan Župić, Adrian Leon Barišić, Josip Gačić, Adam Benić, Toni Kolega, Mihael Kuprešak, Aleksa Latković, Kristijan Pavičić, Josip Čikvar, Hrvoje Ilić, Stjepan Radeljić, Mihael Klepač, Teo Andronikou, Dino Bognar, Marko Pervan, Dion Drena Beljo (došao iz Cibalije) i Nikola Krajinović (Lokomotiva Zagreb). Ima i onih koji su na probi i čiji će status biti izvjesniji u predstojećem razdoblju. U utorak će se suigračima priključiti Nadrey Dago i Mirlind Daku, dok će od srijede u pripreme krenuti i mladići koji su bili s prvotimcima u Austriji: Robert Ćosić, Patrick Almeida, Mile Todorov, Ivan Durdov, Tomislav Soldić, Marin Magdić, Tomislav Bliznac i Patrick Stanić.

Neke su provjere već dogovorene

U iščekivanju skorašnjeg formiranja stručnog stožera bit će jasan i plan, odnosno program priprema. Neke su provjere već dogovorene, pa je izvjesno da će Osječani 20. srpnja gostovati kod Szent Lorincza, dok će osam dana kasnije igrati u Kozarmislenyju. Potvrđeno je i sudjelovanje na turniru u Ruščici nedaleko Slavonskog Broda, 3. i 4. kolovoza, a „generalka“ će biti 10.8. kada će Osijek II igrati protiv BSK-a iz Bijelog Brda. Tko će pritom biti domaćin, klubovi će se dogovoriti naknadno. Zanimljivo je da postoji i načelni dogovor ogleda s mladom momčadi Manchester Cityja i to u istarskom Novigradu.

Dubravka Petrić/PIXSELL