Uvijek je osnovna intencija naše B momčadi razvoj i produkcija igrača za najbolji sastav, bez opterećenja plasmanom.

U nedjelju, utakmicom protiv Dinama II u Zagrebu, počinje nova sezona za nogometaše Osijeka II u Drugoj HNL. Kao što je poznato, Osječani su u odnosu na prošlu natjecateljsku godinu dobili novog trenera, od prošloga mjeseca to je Igor Tolić koji je prethodno bio na klupi juniora splitskog Hajduka s kojim je raskinuo ugovor na vlastiti zahtjev.

Došao sam nešto kasnije, pa smo tako prilagodili i raspored kontrolnih utakmica. Imali smo suparnike s različitim sustavima igre što nam je zasigurno koristilo u smislu onoga što smo planirali odraditi. Najviše smo radili na organizaciji napada i visokom presingu, no tek smo na početku jednog procesa koji će sigurno potrajati cijelu polusezonu, istaknuo je Tolić.

Mladi još dosta moraju učiti

Što se tiče stila i načine igre, u Osijeku II nastavljaju raditi po unaprijed postavljenim smjernicama i tu neće biti promjena.

Model igre je zadan što se tiče seniorske momčadi. Mi to slijedimo, a imamo određeni komfor za neke stvari i to onda iskomuniciramo i prenosimo našim mladim igračima koji još dosta toga trebaju naučiti da bi mogli dosegnuti razinu najboljeg sastava. No, vrijedni su i zainteresirani za ono što radimo, tako da je zasad sve dobro.

Profilirati što više igrača

Kada je riječ o planovima i ambicijama, Tolić je ustvrdio:

Uvijek nam je osnovni cilj profilirati što više igrača za prvu momčad. Nadalje, želimo imati stabilnost u drugoligaškoj konkurenciji, bez nekakvih posebnih rezultatskih opterećenja. Tu bih dodao i osobni razvoj svakog igrača, ne samo u nogometnom smislu, nego i u širem kontekstu. Spomenuo bih još i profiliranje nekih stvari u načinu igre koje bi bile prepoznatljive i primjenjive i na razini onoga što NK Osijek prezentira u najvišem stupnju natjecanja.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL