Naša je momčad doživjela svoj prvi poraz na domaćem terenu otkako se natječe za drugoligaške bodove.

Osijek II više nije bez poraza na domaćem terenu u drugoligaškom natjecanju. Seriju nepobjedivosti uspjela je srušiti Dubrava Tim kabel koja je u Gradskom vrtu slavila s 1:0 golom Čolića u 19. minuti. Iznenađenje je to s obzirom na dosadašnji učinak Bijelo-plavih ne samo ove sezone, nego i općenito, a posebice kada su u pitanju nastupi pred osječkom publikom. Otkako su Osječani među drugoligašima nikada prije nisu ostali bez ijednog boda na svom travnjaku, ali svakoj seriji jednom naprosto mora doći kraj… 

Ostalo je na pokušajima

Bio je domaćin bolji u prvih 15-ak minuta, uz dva-tri pokušaja da se što ranije dođe u vodstvo. No, Dago i Todorov nisu uspjeli svladati Mustapića, da bi na drugoj strani prvi ozbiljniji pokušaj „Ljubičastih“ pretvoren u pogodak. Nakon toga Osijek II do kraja prvog poluvremena i dobrim dijelom nastavka utakmice nije uspio pronaći način kako bi izigrao suparničku obranu.

Tražili smo put do njihovih vratiju i šansi, a kada smo primili gol sve se nekako u tom smislu primirilo. Pokušali smo i poslije toga biti konkretniji, nastojali i s nekim drugim rješenjima pronaći pukotine u redovima Dubrave koja se dobro branila. Pokušali smo i s izmjenama, bilo je situacija iz kojih smo mogli barem izjednačiti, no ovaj puta nije išlo, zaključio je trener naše momčadi Igor Tolić.

Osjetio se i umor

U drugom poluvremenu su prigode imali Durdov, Soldić te Beljo i Kulenović koji su bili u najizglednijim situacijama da matiraju vrlo sigurnog čuvara mreže gostiju iz Zagreba. Moglo je biti drugačije u odnosu na ovih 0:1, ali je se kod Osječana osjetio i umor koji se akumulirao u prethodnim dvobojima malo zgusnutijeg rasporeda natjecanja kao i puta do Zmijavaca i natrag. Bijelo-plavi su igrali u sastavu: Barešić, Magdić, Gačić, Barišić, Benić, Marin, Soldić, Bliznac (’61. Beljo), Todorov, Dago (’72. Kulenović) i Kolega (’61. Durdov). U idućem kolu naš drugoligaš gostuje kod Dugopolja.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL