U svojoj prvoj službenoj utakmici za Osijek II crnogorski je nogometaš postigao pogodak i „načeo“ Cibaliju.

Osijek II je u Vinkovcima svladao Cibaliju s 2:0 i ostvario treću pobjedu u gostima ove sezone. Prvu službenu utakmicu za Bijelo-plave odigrao je Aleksa Latković, 18-godišnjak koji je iz crnogorskog Lovćena u zimu ove godine stigao u redove našeg drugoligaša. I odmah se upisao među strijelce. 

Jako mi je drago i zbog prvog nastupa, a još i više zbog gola i osvojenih bodova. Svakako smo ih zaslužili jer se pokazalo da smo bolja momčad. Bilo je malo prilika u prvom dijelu, oni su stali iza lopte i čuvali prilaze svojim vratima, a mi smo nešto pokušavali, uglavnom preko bočnih pozicija. U tom razdoblju igre ipak nismo mogli doći do prave prigode dok se domaćin orijentirao na polukontre u kojima nije bio opasan, ističe Latković.

Bolji i konkretniji u nastavku

Odluka o pobjedniku pala je u drugom dijelu susreta. Latković je prvi zabio i to u 52. minuti, da bi u 85. pobjedu potvrdio Kolega.

U nastavku smo zaigrali bolje i konkretnije. Dosta rano smo postigli gol i odmah je bilo lakše. Protivnik je imao jednu šansu za izjednačenje, ali smo mi ipak pokazali više, a kada je i Kolega postigao pogodak bilo je jasno da ćemo na kraju slaviti. Bila je i dobra atmosfera na stadionu, a mi smo sretni i zadovoljni jer smo napravili dobru uvertiru uoči derbija s Orijentom, dodao je osječki Crnogorac.  

Osijek II je igrao u sastavu: Barešić, Magdić, Gačić, Ćosić, Todoroski (’86. Barišić), Benić, Kuzminski, Ilić, Dago (’81. Bliznac), Latković (’75. Beljo) i Kolega.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL