Riječani su drugoplasirani na ljestvice Druge HNL, a Bijelo-plavi ih žele pobjedom preskočiti.

Osijek II je ove subote (17 sati) domaćin Orijentu u derbiju Druge hrvatske nogometne lige. Očekuje nas zasigurno zanimljiva utakmica u Gradskom vrtu u kojoj Osječani žele još jednu pobjedu. Stoper Robert Ćosić se veseli novom iskušenju:

Orijent je mnogima do sada bio nepoznanica, no vidimo da se odlično snalaze u drugoligaškoj konkurenciji. Ne možemo više o njima govoriti kao o nekakvom iznenađenju jer su drugoplasirani na ljestvici. Naši treneri su ih sigurno temeljito analizirali, pa će nam prenijeti svoja osnovna zapažanja i uputiti nas u neke taktičke stvari koje ćemo morati odraditi na terenu. Izvjesno je da nas čeka teška utakmica u kojoj se želimo prezentirati u svom najboljem izdanju, rekao je Ćosić.

Potvrditi bodove iz Vinkovaca

Riječani su pokazali da su vrlo ozbiljna momčad, dobro posložena u svim linijama. Sigurno i u Osijeku vide svoju šansu, no domaćin želi pun pogodak.

Oni su ispred nas, ali ih pobjedom možemo prestići. Treba potvrditi bodove iz Vinkovaca, uostalom, uvijek je lijepo slaviti u derbiju. Imamo manjih problema jer Todoroski mora pauzirati zbog žutih kartona, dok je Todorov ozlijeđen, ali nam se vraća Soldić. Sigurno se idemo nadigravati, vjerujući da će ishod biti zadovoljavajući. Imamo pozitivnu atmosferu, dobro se radi na treninzima i u takvom raspoloženju dočekujemo i Orijent.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL