Iako su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje na terenu, Osječani su pobijedili domaći BSK s 1:0.

Pobjedom je Osijek II započeo proljetni dio prvenstva u Drugoj HNL. Osječani su u nedjelju gostovali u Bijelom Brdu i svladali tamošnji BSK s 1:0 golom Luke Marina već u 3. minuti, kada je osječki lijevi bočni glavom nakon ubačaja iz kuta pogodio suparničku mrežu. Svakako treba istaknuti da su gosti od 47. minute igrali bez isključenog Belje koji je zaradio dva žuta kartona. No, domaćin nije uspio iskoristiti brojčanu prednost, pa su bodovi pripali Tolićevim izabranicima.

Vrlo važna pobjeda za mirniji nastavak sezone. Na tako teškom terenu nije se mogla očekivati posebno sadržajna utakmica, pa je bilo jako važno pojednostaviti igru i izbjeći nekakve veće pogreške. Posebno me veseli da smo odigrali pametno i zrelo iako imamo jako mladu momčad, rekao je strijelac Marin.

Osijek II je pobjedu praktički mogao osigurati već u prvom poluvremenu jer je osim vodećeg pogotka imao još i sjajnu prigodu preko Latkovića koji je prešao i istrčalog domaćeg vratara, ali ipak nije uspio pogoditi praznu mrežu s tridesetak metara. Osim toga, dvojben je bio i poništen gol Belje kada je nadvisio domaćeg igrača i glavom svladao Ilinčića.

Bili smo bolji i opasniji u tom razdoblju igre dok je BSK do inicijative došao nakon Beljina isključenja. Imali su oni neke svoje prilike u drugom poluvremenu, ali smo uspjeli sačuvati vodstvo. Sada mirnije možemo čekati iduće utakmice, dodao je strijelac pobjedonosnog pogotka.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL