Iako je prvenstvo završeno još 7. ožujka, nogometaši osječkog drugoligaša samo su nekoliko dana bili bez aktivnosti.

Prvenstvo Druge HNL naprasno je završeno 7. ožujka, budući da je HNS odlučio kako sezona neće biti nastavljena niti ublažavanjem mjera u kontekstu pandemije koronavirusa. To ipak ne znači da su se nogometaši Osijeka II proteklih mjeseci odmarali. Prvo su odrađivali treninge putem video konferencija, da bi se od sredine prošloga mjeseca svi ponovno okupili na stadionu NK Olimpija u Donjem gradu. Treneru Igoru Toliću i dalje su na raspolaganju svi igrači, uz napomenu da su njih šestorica bila priključena prvoj momčadi (Barešić, Marin, Todoroski, Ćosić, Caimacov i Beljo).

Individualni taktički rad

To znači da neke duže stanke u trenažnom procesu nije ni bilo. Doduše, utakmice su izostale, ne samo službene nego i prijateljske, ali je naglasak bio na nekim drugim stvarima.

Neki su nam igrači stigli na probu, tako da već radimo selekciju za iduću sezonu. Prekid prvenstva je negativna strana cijele priče na koju nismo mogli utjecati, ali smo iskoristiti vrijeme bez natjecanja kako bismo popravili neke stvari. Pritom prvenstveno mislim na individualni taktički rad i u napadu i u fazi obrane jer za to baš i ne bismo imali puno mogućnosti i vremena da se nastavilo igrati u normalnom ritmu. Želja nam je da svaki igrač napreduje i što prije bude konkurentan i za prvu momčad. Mogu reći da se i stručni stožer vrlo dobro „uigrao“. Sve pomno analiziramo, šaljemo igračima na uvid što i na koji način trebaju korigirati i to odmah idućih dana testiramo na treninzima, ističe trener našeg drugoligaša Igor Tolić.

Samo tjedan dana odmora

Izvjesno je da će Bijelo-plavi nastaviti s treninzima još neko vrijeme, čekajući i službenu vijest o početku prvenstva u idućoj natjecateljskoj godini.

Čitam i čujem da se spominje 15. kolovoza, ali to još nije definirano. Mislim da ćemo na kraći odmor sredinom lipnja, a predah od aktivnosti će trajati najviše sedam dana. Što se tiče priprema, planiramo ciklus od osam radnih tjedana do prve službene utakmice. Do tada se trebamo posložiti u smislu selekcije i definiranja momčadi, pritom vodeći računa i o dobnoj granici za igrače starije od 21 godine. Neki će dečki iz aktualnog kadra na ljeto biti u grupi starijih, pa moramo i o tomu razmišljati iako ne vidim da bismo u tomu mogli imati nekih većih problema ili nejasnoća. 

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL