Bez aktivnosti Osječani će biti samo desetak dana, a 22. lipnja ponovno će se okupiti na startu priprema za novu sezonu.

Drugoligaško natjecanje u Hrvatskoj u sezoni 2020/21 imat će 18 klubova, dva više u odnosu na dosadašnju brojku. Svih 16 aktualnih drugoligaša je dobilo licencu za iduću natjecateljsku godinu, nitko od njih nije ispao iz Lige bez obzira na plasman kojega su imali do iznenadnog prekida prvenstva, a potom i odluke da ono neće biti završeno. Tko će od najboljih trećeligaša uskočiti u Drugu HNL bit će poznato idućih dana, a zasad su kriterije glede licenciranja ispunili Belišće i Junak iz Sinja. Jasno je da će i NK Osijek, treću sezonu za redom, imati svoju momčad u ovoj ligaškoj konkurenciji.

Propozicije će biti poznate 1. srpnja

Početak nove sezone planiran je za 15. kolovoza, dok bi sve propozicije trebale biti definitivno utvrđene na sastanku koji će se u HNS-u održati 1. srpnja. To se odnosi i na broj igrača starijih od 21 godine za Osijek II, Dinamo II i Hajduk II, kvotu stranaca koju svaka momčad može imati u zapisniku, odnosno na terenu, kao i na ograničenje broja nastupa onih igrača koji participiraju i na prvoligaškoj sceni. Što se tiče Bijelo-plavih, oni će trenirati do subote, 13. lipnja, a potom će imati desetak dana odmora do početka novih priprema. Izvjesno je da će biti određenih promjena u kadru, što znači da će doći i neka nova imena, dok će pojedinci koji su dosad participirali u sastavu biti usmjereni negdje na posudbu.