Momčad Osijeka II u nedjelju navečer (19 sati) na otvaranju drugoligaške sezone dočekuju riječki Orijent 1919.

U nedjelju će napokon i nogometaši Osijeka II nastaviti s odigravanjem službenih utakmica. Stanku su po tom pitanju imali još od sredine ožujka jer je prošla sezona naprasno završila izbijanjem pandemije koronavirusa. U prvom kolu novog Prvenstva Bijelo-plavi će igrati u Gradskom vrtu (19 sati) protiv riječkog Orijenta 1919. Trener Igor Tolić još nije siguran koje će igrače imati na raspolaganju jer to ovisi o tomu tko će dan ranije eventualno zaigrati za najbolju momčad našeg prvoligaša.

Igrači koji su nam na dispoziciji zaista dobro rade, trude se i daju maksimum. Istina je da sastav nećemo znati praktički neposredno uoči utakmice, budući da nam je pet-šest igrača priključeno „gore“. Vidjet ćemo tko bi od njih u nedjelju navečer mogao zaigrati za nas. Naše je da se prilagodimo svakoj situaciji. Drago mi je primjetiti da su nam igrači iz Osijeka II konkurentni za prvoligašku scenu, to je i cilj selektivnog procesa, da im kod nas bude odskočna daska za daljnju afirmaciju. Doveli smo i ovaj put neke mlađe igrače, priključili perspektivne juniore i sada nam opet preostaje da ih kroz ozbiljan rad dovedemo na potrebnu razinu. Vjerujem da će i oni biti fokusirani, željni napredovanja i postati pravi profesionalci te na taj način ostvariti i svoj i naš cilj. Sigurno ćemo im u tomu pružiti maksimalnu podršku, rekao je Tolić.

Orijent je respektabilan protivnik

Prvi suparnik Osječanima će biti Orijent koji je nedavno igrao kvalifikacije s Istrom 1961 za mjesto u elitnom razredu.

Riječani su dobra momčad na granici Prve i Druge lige, što se tiče kvalitete. Imaju dobrog, mladog trenera koji je uspio napraviti pravu atmosferu i priču oko lokalnih igrača. Oni uvijek daju 100 posto, izazovan su protivnik, sigurno nezgodan i u svakom slučaju respektabilan. Dobro su igrali s Istrom što nam također nešto govori jer su pobijedili u Puli. Očekujemo baš zanimljivu utakmicu.

Prijenos utakmice Osijek II - Orijent bit će dostupan na našem YouTube kanalu!