Osijek II je u 2. kolu Druge hrvatske nogometne lige izgubio u gostima kod Hrvatskog dragovoljca (2:1). 

Momčad našeg drugoligaša doživjela je poraz u 2. kolu nove sezone na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca. Domaćin je slavio s 2:1, golom u 90. minuti susreta i tako preokrenuo rezultat u svoju korist nakon što je Osijek II golom Roberta Miškovića (26.)  imao vodstvo sve do posljednjih petnaestak minuta. Prvo je Majstorović iz dvojbenog jedanaesterca izjednačio na 1:1 (76.), da bi u samoj završnici Horvat pobjegao obrani gostiju po desnom krilu i potom pogodio mrežu za pobjedu „dragovoljaca“.

Promašen „zicer“ u sudačkoj nadoknadi

Osječani su bili bolji u prvom poluvremenu , imali su i izraženi posjed lopte, a osim postignutog pogotka šanse su još propustili Kuprešak i Sekulić dok je jedinu priliku suparnika propustio Valentić. U nastavku se igralo izjednačenije, bez nekih većih uzbuđenja sve do trenutka kada je sudac Marić pokazao na bijelu točku nakon jednog zračnog duela vratara Barešića i Stjepanovića, iako je prethodno dosudio gol-aut, no ipak je nakon konzultacija s pomoćnikom promijenio odluku. Siguran realizator najstrože kazne bio j Majstorović. Kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Horvat je vješto iskorisio pogrešno postavljanje osječke zadnje lije  i zabio za konačnih 2:1. Tolićevim izabranicima u sudačkoj nadoknadi se ukazala velika prigoda za osvajanje boda, međutim, Mekić je promašio „zicer“ kada su mnogi već vidjeli loptu u mreži.

Šteta što nije osvojen barem bod

Bijelo-plavima je bilo i žao i krivo što su ispustili barem polovičan plijen jer sigurno nisu bili slabiji d svoga domaćina, naprotiv. No, ipak su posustali u smiraju ovoga ogleda, što je domaćin kaznio. „Bilo je baš jako sparno i teško za igrati, dakako, kako nama, tako i njima. Bili smo bolji i sigurniji na lopti sve do tog izjednačenja, a onda smo ipak pali. Šteta i zbog one propuštene priike u posljednjim trenutcima, ali idemo dalje. Žao mi je što imamo samo bod iz dva ogleda na startu, a zaslužili smo barem četiri“, komentirao je na kraju utakmice Mihael Kuprešak. Osijek II je igrao u sastavu:  Barešić, Magdić, Gačić, Almeida (68' Barišić), Benić, Babin (80' Stranput), Ljubić , Kuprešak (59' Mekić), Latković (59' Todorov), Sekulić (59' Prpić-Bosanac ) i Mišković.