Osijek II je u borbi za drugoligaške bodove bio bolji od momčadi sinjskog Junaka s 2:0.

Prvu pobjedu ove sezone u natjecanju hrvatskih drugoligaša ostvarili su nogometaši Osijeka II. Momčad Igora Tolića bila je bolja od sinjskog Junaka u praznom Gradskom vrtu rezultatom 2:0. Vodeći pogodak postigao je Josip Gačić iz kaznenog udarca u 40. minuti nakon što je prethodno u šesnaestercu srušen Martin Sekulić kojemu je asistirao Karlo Prpić-Bosanac. Najljepši trenutak susreta svakako je bio eurogol Adama Benića iz 47. minute, kada je osječki lijevi bočni s 25 metara silovitim i preciznim udarcem neobranjivo pogodio lijevi gornji kut nemoćnoga Roka Runje. Moglo je biti još golova jer prilike nisu izostale, uz napomenu da su ih imali i Sinjani, uz pogođenu vratnicu u 57. minuti.

Već u srijedu u Dugopolju

Tolić je na kraju susreta mogao biti zadovoljan prvenstveno činjenicom da su Osječani osvojili sva tri boda što su sami sebi postavili kao najvažniju zadaću u ovom dvoboju.

Mogu reći da nas je Junak malo iznenadio formacijom, budući da je prije nekoliko dana promijenio trenera, pa su zaigrali u nešto drukčijem rasporedu. No, veseli me što su to igrači sami prepoznali na terenu i kvalitetno reagirali. Željeli smo tu pobjedu i mislim da smo je i zaslužili. Već u srijedu smo u gostima kod Dugopolja, nadam se da ćemo se prezentirati u dobrom izdanju i da će to biti zanimljiva utakmica, izjavio je trener osječkog sastava.

Benić dvostruko zadovoljan

Strijelac prekrasnog pogotka u ogledu sa Sinjanima bio je sretan što je uspio prvi puta zatresti suparničku mrežu igrajući u redovima našeg drugoligaša.

Dobro mi je „sjela“ i čim je lopta krenula prema vratima nekako sam pomislio da će to biti gol. Naravno da mi je drago, kao i zbog bodova koje smo osvojili, rekao je Benić.

Osijek II je igrao u sastavu: Barešić, Magdić, Gačić, Almeida (46' Barišić), Stranput (69' Kuprešak), Benić (86' Latković), Prpić-Bosanac (69' Babin), Ljubić, Todorov, Mišković i Sekulić (86' Karamatic).