U susjedskom drugoligaškom derbiju Osijek je ostao neporažen u ogledu s BSK-om.

Susjedski derbi u okviru 11. kola Druge hrvatske lige odigrali su nogometaši BSK-a i našeg Osijeka II. Završilo je s onih početnih 0:0, a moglo bi se zaključiti da je neriješen ishod i najpravedniji u ovom dvoboju u kojem nije bilo baš puno prigoda za golove. Doduše, obje su momčadi imale po jednu gredu koju je prvo uzdrmao Mišković u 16. minuti iz slobodnog udarca, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena na drugoj strani okvir vratiju pogodio Dabro.

Mislim da možemo biti zadovoljni i bodom, posebno jer su u posljednjih dvadesetak minuta igrali bez isključenog Miškovića koji je dobio dva žuta kartona. Nismo dopustili domaćinu neke izglednije šanse, osim one jedne u samoj završnici utakmice. Doduše ni mi ih nismo stvorili u većem broju, osim jedne situacije u kojoj se našao Beljo, pa je na kraju neriješeno zaista najrealnije. Ovo nam je sada već treći remi u nizu i ne može se reći da ga nismo zaslužili. Naprotiv, iako sam imao cijelo vrijeme dojam da smo mogli napraviti i nešto više, rekao je osječki kapetan Josip Gačić.

Četiri momčadi u pratnji HD-a

Osječani su u ovom susretu nastupili u sastavu: Kovačević, Magdić, Gačić, Barišić, Pavičić ('59. Benić), Kuprešak, Stranput ('90. + 2 Cherif), Ljubić ('90. + 2 Prpić-Bosanac), Mišković, Latković ('59 Todorov) i Sekulić (’59. Beljo). Ostaje vrlo zanimljivo pri vrhu prvenstvene ljestvice, budući da čak četiri momčadi sada imaju po 19 bodova. To su Osijek II, Sesvete, Opatija i Međimurje, uz napomenu da Opatijci imaju utakmicu manje. Na prvom mjestu je i dalje Hrvatski dragovoljac s 22 osvojena boda, unatoč porazu kojega je doživio od Hajduka. Upravo su Splićani idući protivnik Bijelo-plavima u Gradskom vrtu.