Strijelac pogotka za Osječane na gostovanju kod Dubrave Tim kabel (2:1) opravdano je ukazao na sudačku pogrešku.

Osijek je poražen s 2:1 u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, odigranoj protiv Dubrave Tim kabel na stadionu NK Kustošija. Teren je bio iznimno težak za igru, blatnjav od samoga početka, a igra u takvim uvjetima prilično rastrgana. Prvo je poluvrijeme pripalo domaćinu koji je u 15. minuti preko Fruka došao do prednosti i bolje se snalazio u traženju jednostavnijih rješenja. No, Osječani su u nastavku, uz neke izmjene, uspjeli nametnuti svoju igru, a kao plod takvog odnosa snaga stiglo je i izjednačenje u 56. minuti. Kuprešak je centrirao s lijeve strane, Beljo koji je ušao u drugom poluvremenu je pucao glavom, domaći vratar loptu nekako odbija u gredu, no opet samo do Belje koji je iz blizine lako postigao gol za izjednačenje.

Propust sudaca u sudačkoj nadoknadi

I nakon toga Bijelo-plavi su nastavili napadati, ali ih je jedna neopreznost na njihovoj polovici koštala primljenog zgoditka kojega je postigao naš bivši igrač Juranović u 78. minuti. Pritiskala je naša momčad kako bi još jednom stigla do izjednačenja, a prava se prigoda ukazala u samoj završnici, tijekom sudačke nadoknade vremena. Nakon ubačaja iz kuta, Sekulić je loptu skrenuo glavom prema desnom kutu, a na očigled svih aktera na terenu domaći je nogometaš igrao rukom koja nikako nije bila uz tijelo. Dakle, bio je to klasičan jedanaesterac kojega iz samo njemu znanih razloga sudac Jurić nije odlučio dosuditi!?

Jedva da se moglo nešto s loptom napraviti u onakvim uvjetima. Sigurno smo zaslužili bod, a ne mogu vjerovati da nam nije dosuđen „penal“ kojega su baš svi vidjeli jer ništa nije bilo sporno. Krivo nam je što smo izgubili, sigurno smo očekivali više na ovom gostovanju, bez obzira na to što smo znali da nas čekaju nenogometni uvjeti za igru, rekao je Dion Drena Beljo.

Osijek II je igrao u sastavu: Barešić, Magdić, Gačić, Barišić, Benić, Kuprešak (od 83. Pršo), Babin (od 46. Karamatic), Stranput (od 46. Todorov), Ljubić (od 83. Cherif), Latković (od 46. Beljo) i Sekulić.