Momčad Osijeka II polusezonu je završila je četvrtom mjestu s 27 bodova, no važniji od toga svakako je – razvoj igrača.

Momčad Osijeka II završila je polusezonu među drugoligašima na četvrtom mjestu, uz mali zaostatak u odnosu na vodeći Hrvatski dragovoljac te Opatiju i Dugopolje koji su na drugoj, odnosno trećoj poziciji. Osvojeno je 27 bodova, uz 7 pobjeda, 6 remija i 4 poraza u 17 odigranih utakmica. Primili su Osječani najmanje pogodaka (10), dok su ih postigli 23, a do prije završnih kola su čak bili i vodeći na ljestvici.

Rezultate i plasman ne bih posebno komentirao, to se vidi kroz brojke i statistiku. Što se, pak, tiče igara, zadovoljan sam onim što smo pokazali u obrani jer je to bilo na zavidnoj razini. Što se tiče napadačkog dijela, tu vidim prostora za napredak, uz veći broj zajedničkih treninga na kojima ćemo nastojati poboljšati komunikaciju donošenja odluka i samu realizaciju. Generalno mogu reći da je Liga vrlo izjednačena što se vidi i po trenutnom poretku i broju osvojenih bodova, osvrnuo se Igor Tolić, kormilar osječkog sastava.

Igrači su pokazali napredak

Šef stručnog stožera našeg drugoligaša je potencirao neke stvari s kojima je bio najviše zadovoljan u proteklom razdoblju:

Mislim da su igrači pokazali značajan napredak u ciljanim aspektima igre, što potvrđuje i njihov učinak. Nadalje, veći broj njih je sudjelovao na treninzima i utakmicama prve momčadi, što je posebno bitno naglasiti. Taj razvojni proces je nastavljen, a znamo što znači razviti svoje igrače. Pokazalo se da su ulaganja u razvoj igrača opravdana i da uz dobar rad u nogometnoj akademiji predstavljaju temelj uspješne budućnosti Kluba. Također, potvrdilo se koliko su B momčad i Druga HNL važan prijelazni korak iz juniorskog u seniorski nogomet.

Osvrnuo se Tolić i na globalne ciljeve koji su ostali nepromijenjeni kada je riječ o samoj ulozi momčadi koju vodi s klupe…

Razvoj igrača, pod broj jedan. Zatim je to njihova kvalitetna selekcija, adaptacija na nogomet koji najbolje među njima jednog dana čeka u Prvoj HNL, a onda po prioritetima dolazi održavanje statusa među drugoligašima, u smislu plasmana. Odradili smo puno treninga, individualnih i momčadskih sastanaka i razgovora u brojnim analizama na temu što boljeg razumijevanja igre, ali i svega onoga u kontekstu nogometnog profesionalizma. Posebnost je svakako bila i u tomu da smo, primjerice, znali odigrati čak sedam utakmica u 20 dana, a u vrlo zahtjevnom i zgusnutom ritmu natjecanja imali smo samo dvojicu ozlijeđenih igrača čiji oporavak nije trajao više od sedam dana.

Trojica odigrala svih 17 utakmica

Trener Osijeka II je istaknuo visoku razinu profesionalnosti svojih igrača, njihovu posvećenost radu i međusobnu podršku, što se odnosi i na sve suradnike u stručnom stožeru. Posebnu je zahvalu uputio Nenadu Bjelici i njegovom stožeru na stalnoj i velikoj podršci kao i ljudima u Školi nogometa i upravi Kluba. Na kraju ćemo iz ukupne statistike izdvojiti podatak da su u svih 17 nastupa participirali Mihael Kuprešak, Adrian Leon Barišić i Mile Todorov, dok su po jedan susret manje imali Josip Gačić, Adam Benić, Marin Magdić, Domagoj Babin i Aleksa Latković. Najbolji strijelac sa šest golova je Martin Sekulić. Dva manje postigli su Dion Drena Beljo i Latković, triput je suparničku mrežu pogađao Gačić, po dva zgoditka zabili su Todorov i Robert Mišković, a jednom su strijelci bili Benić i Magdić.