Predstojećeg vikenda nastavlja se natjecanje drugoligaša u koje Osijek II kreće s bitno podmlađenim kadrom.

Završila je zimska stanka za hrvatske nogometne drugoligaše i sezona se nastavlja predstojećeg vikenda. Osijek II će u subotu od 12,55 sati igrati s Orijentom 1919 u Rijeci uz izravan prijenos u programu HNTV-a. Što se tiče proteklih priprema, trener Igor Tolić je u selektiranju igrača ispunio ono što je generalno dogovoreno u sportskom sektoru, a tiče se bitnog podmlađivanja ionako mlade B momčadi…

Orijentacija je zacrtana na razini Kluba, a na meni je i mojim suradnicima da taj kurs slijedimo. Povukli smo čak desetak igrača iz juniorskog sastava što znači da smo u odnosu na jesenski dio sezone zamijenili praktički polovicu ekipe. U svakom slučaju, ostaje nam ista misija: razvoj igrača za prvu momčad i servisiranje za njihove potrebe što je uvijek prioritetno. Na scenu dolaze mladići koji se trude i pohvalio bih angažman svakoga od njih. No, znate da nije baš jednostavna prilagodba igrača iz U-19 u seniorskom nogometu. Što je ona brža i uspješnija, igre i rezultati će nam biti bolji. Želimo sve odraditi u granicama svojih mogućnosti, nastojeći da u svakom nastupu imamo isti pristup što se tiče angažmana i odgovornosti na terenu.

Puno promjena u odnosu na jesen

U sastavu više nema Gačića, Magdića i Ljubića koji su u međuvremenu postali članovi Zrinjskog iz Mostara. Barešić, Mišković, Beljo, Barišić i Mekić su ove zime stalno na treninzima pod Bjeličinom paskom, dok pojedinci poput Todorova i Almeide još nisu sasvim definirali svoj status.

S obzirom na izraženu mladost, očekujem da ćemo se najčešće i predstaviti baš u tom nekom mladenačkom izdanju: poletno i s puno energije i želje za dokazivanjem. Mislim da ćemo imati najmlađi kadar od svih drugoligaša, što će već samo po sebi uvjetovati uspone i padove kao i kod svih ostalih koji imaju sličnu situaciju. Idemo se dalje razvijati, to je osnovna zadaća.

Orijent je ozbiljan protivnik

Što se tiče prve prepreke u nastavku prvenstva, jasno je da će gostovanje na riječkoj Krimeji biti i teško i zahtjevno.

Orijent 1919 je na svom terenu uvijek opasan. Iskusni su, tamo dosta igrača već dugo vremena igra zajedno i svakako su ozbiljan suparnik. Vidim da su se još i pojačali u odnosu na proteklu polusezonu, tako da možemo govoriti da su još nekih 20-ak posto jači nego lani. Osim toga, trebat ćemo se, prema svemu sudeći, pripremiti i na dosta težak teren i vremenske prilike koje nisu baš idealne za utakmicu. Što se nas tiče, nastojat ćemo biti što bolji i razigraniji, pa ćemo vidjeti kako će sve završiti, zaključio je Tolić.