Na riječkoj Krimeji uvjeti za igru mogli bi biti ove subote vrlo teški, a osječki stoper najavljuje prije svega veliku borbu.

Momčad Osijeka II u subotu novu drugoligašku polusezonu otvara u gostima kod riječkog Orijenta. Tijekom puta prema Kvarneru do Osječana je stigla informacija da je teren na Krimeji praktički zamrznut, a kako na tom dijelu Jadrana puše jaka bura, koja bi u subotu mogla biti još izraženija, čak je postalo upitno hoće li se utakmica uopće i odigrati.

Nadamo se da će travnjak i vremenski uvjeti biti takvi da se ipak može igrati, da nismo uzalud dolazili. No, moramo biti spremni na to da bi okolnosti mogle biti takve da je teško kontrolirati i svoje kretnje i loptu, što baš i nije lako. Trebat će se i tomu što prije i bolje prilagoditi, rekao nam je Adrian Leon Barišić, stoper Bijelo-plavih i jedna od najvećih uzdanica trenera Igora Tolića.

Ipak bez izravnog TV prijenosa

Kada su u ljeto prošle godine ove dvije momčadi igrale u Gradskom vrtu rezultat je bio 0:0. Osječani su stvorili jako puno prilika i svakako su zaslužili više od remija u tom dvoboju.

Sjećam se da smo pogodili čak tri vratnice u toj utakmici i po svemu bili bliži pobjedi, ali je ipak nismo ostvarili. Dosta je prošlo od tada, mi smo puno toga promijenili u svojim redovima, za razliku od njih. Imali smo mladu ekipu, a sada smo još i značajno mlađi, pa ne znam što konkretno možemo očekivati. Vidjet ćemo već u Rijeci, nadam se da bi moglo biti dobro. Znamo da nam je prva zadaća odigrati maksimalno borbeno i uložiti sve što znamo i možemo da bi i rezultat bio povoljan.

Dodajmo na kraju kako izravnog TV prijenosa u programu Hrvatske nogometne televizije ipak neće biti, kako je to najavljivano proteklih dana.