Osijek II i Hrvatski dragovoljac podijelili su bodove (0:0) u drugoligaškom ogledu, odigranom u Gradskom vrtu.

Momčad Osijeka II odigrala je prvenstvenu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem koja je završila rezultatom 0:0. S obzirom na sve što smo vidjeli u ovih 90 minuta, može se reći da je ishod pravedan jer je otprilike izjednačen bio i odnos snaga na terenu.

Zaslužena pobjeda bodova. Dragovoljac je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, a mi smo uoči nastavka ukazali našim igračima na ono što bi trebali bolje odraditi i to su i napravili u drugom dijelu susreta. Mislim da smo bili bolji u tom razdoblju igre, možda do posljednjih desetak minuta. Onda su oni u „run and gun“ igri kreirali određene šanse iz nekih „drugih“ lopti. S druge strane, mi smo bili opasni iz nekih kontranapada, a mislim da je na kraju najrealniji neriješen rezultat.

Beljo propustio priliku za pobjedu

Bilo je, dakako, pokušaja s obje strane da se rezultat promijeni, međutim, nedostajalo je preciznijih proigravanja u završnici, kao i konkretnijih udaraca prema vratima…

Teren je poslije nedjeljne prvoligaške utakmice bio dosta težak za neku bolju kreaciju, što se možda i najbolje vidjelo prilikom one zadnje šanse, kada je Belji odskočila lopta u trenutku kada je pucao. Kada je protivnik gust i kompaktan trebali bismo što više odigrati iz prve, ali nije to baš lako kada moraš imati dva-tri dodira za kontrolu lopte. Osim toga, protivnik je dobro zatvarao prilaze svome šesnaestercu, a onda i lopta negdje „zapne“. Mogu reći da su oni jako dobra defanzivna ekipa. Znali smo da će nas u prvom poluvremenu malo stisnuti, a potom se povući i „vrebati“ kontru iz koje su opasni.

Veliko iskustvo za posve mladu momčad

Činjenica je da Osječani sada u svojim redovima imaju veći broj igrača s 18 i 19 godina, koji se tek trebaju „kaliti“ na ovakvim utakmicama.

Veliko je to iskustvo za naše mladiće. I ovaj puta smo imali dva debitanta u momčadi. Oni se prvi puta susreću sa starijim, puno iskusnijim igračima koji su jednostavno jači u duelu i trebat će im određeno vrijeme adaptacije za razinu nogometa Druge lige. No, bili su vrlo hrabri, popravili smo bitno fazu obrane i nismo primili pogodak. To je plus u odnosu na gostovanje u Rijeci i pretpostavka da i nadalje možemo igrati uspješno u ogledima koji nam dolaze.

Dodajmo na kraju da je Osijek II s HD-om igrao u sastavu: Barešić (od 16. Kovačević), Burčul, Barišić, Karamatić, Mekić (od 79. Uwem), Cherif, Stranput (od 64. Hanuljak), Kuprešak, Latković (od 79. Janušić), Sekulić i Beljo.