Momčad Osijeka II poražena je u drugoligaškom dvoboju s Croatijom u Zmijavcima rezultatom 1:0.

Momčad Osijeka II gostovala je u nedjelju u Zmijavcima i u susretu 20. kola izgubila od domaće Croatije rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Joao da Silva u 35. minuti iz precizno izvedenog slobodnog udarca s 25 metara kojim je svladao Kovačevića. Nije to baš bila utakmica s puno uzbuđenja i prigoda, a Osječani su ipak očekivali više od svoga nastupa.

Teško smo dolazili u situacije iz kojih bismo opasnije zaprijetili. Beljo je imao šansu, možda je on mogao zabiti, ali u cjelini je to ipak bilo malo s naše strane. Dobili smo gol iz „slobodnjaka“, dakle iz prekida, kada je njihov igrač dobro pogodio iz daljine. U drugom dijelu smo bili ipak poduzetniji, više smo se i otvorili, međutim, ostali smo nekonkretni. Mijenjali smo pritom i formaciju, ali je sve nekako bilo jalovo prema naprijed. Morali smo biti agresivniji. U Drugoj ligi svi igraju na rezultat koji nama nije od presudnog značaja, ali naši protivnici, posebno oni koji se bore za prvo mjesto, žele to izgurati do kraja i ne gledaju previše na ljepotu igre. Mi smo najmlađi, ali u tome ne trebamo tražiti izgovor, nego to pretvoriti u naš plus kada je u pitanju trka i angažman na terenu, kritički se na ogled s Croatijom osvrnuo Filip Mekić.  

Idućeg vikenda opet u gostima

Osječani će biti gosti i u sljedećem prvenstvenom kolu. Očekuje ih utakmica u Sinju s Junakom koji se bori za opstanak u drugoligaškom društvu i trenutno je pretposljednji na ljestvici. Međutim, prošloga je vikenda uspio osvojiti bod gostujući kod vodećeg Hrvatskog dragovoljca…

Svi se maksimalno bore i trude kako bi ostvarili svoje ciljeve, pa tako i Sinjani. Trkom prije svega moramo biti na višoj razini. Definitivno će naša igra morati biti kvalitetnija nego u Zmijavcima. Nadam se da ćemo izgledati bolje, o tomu smo i mi igrači međusobno razgovarali nakon ovog poraza. Istina je da ne „ganjamo“ neki poseban plasman, ali ne želimo biti ni u donjem dijelu ljestvice. Zato želimo dobar rezultat u Sinju.