Naš e-Sport tim će sigurno s velikim ambicijama predstavljati NK Osijek na svim turnirima i natjecanjima.

Došlo je vrijeme da vam predstavimo naše igrače koji će predstavljati NK Osijek u e-Sport timu. Dvojica su iz susjedne Bosne i Hercegovine, jedan iz Zagreba, a svima im je sada zajedničko što će nastupati za Bijelo-plave u gaming svijetu. Esad Memić dolazi iz Vogošće i već je dugo vrlo aktivan kada je riječ o igranju FIFA-e…

Počeo sam još kao dječak sa 7 ili 8 godina. Kombinirao sam to i PES dok se nisam odlučio samo za FIFA-u. Svemu sam ozbiljnije pristupio tijekom 2020., zapravo nakon osvojenog turnira u Sarajevu koji je okupio najbolje igrače iz BIH, pa se može reći da je ujedno i najjači kod nas. Poslije toga sam otišao u Beograd i pobijedio na natjecanju u okviru Gamescona protiv tadašnjeg igrača Crvene zvezde Miloša Majdevca. Osvojio sam još Portal e-Sport centar turnir u Mostaru, bio najbolji i u Travniku… No, moj najveći uspjeh je prvo mjesto u petoj sezoni AdriaA1 Balkan lige gdje sam iza sebe ostavio sadašnjeg suigrača Cumbu. Sezonu kasnije bio sam drugi, a u finalu me svladao još jedan odličan igrač Tarik Novo. Najdraži igrač u FIFA-i mi je definitivno Neymar. Volim puno driblati iako mogu dati i „pas“ u pravom trenutku. Što se tiče Osijeka, moj favorit je Bočkaj. Kakav on „slobodnjak“ ima, to ni ja na FIFA-i ne znam izvesti, istaknuo je Memić.

Cumbo najviše voli Neymara i Bočkaja

Đorđe Cumbo dolazi iz Banjaluke i trenutno je gimnazijalac. Počeo je igrati FIFA-u krajem 2015. godine kada je kupio PS4.

Gledao sam često KSI-a kako igra ultimate team, bilo mi je zanimljivo i htio sam probati. Moglo bi se reći da je preraslo u nešto ozbiljnije kada sam pobijedio na prvih nekoliko turnira. Osvojio sam Eintracht Frankfurt e-Sport Cup, zatim i natjecanje u organizaciji VFL Bochum, četiri turnira u Banja Luci i još nekoliko online turnira diljem Balkana. Prvi takav uspjeh mi je bio u Facebook grupi FIFA 21 Najvjerniji. Najdraži igrač za koristiti u FIFA-i mi je Neymar, uglavnom zbog nevjerojatnog driblinga. Iskreno, ne znam gdje sebe u tom smislu vidim u bliskoj budućnosti, a kamoli za tri do pet godina. No, ako bih morao reći nešto u tom kontekstu, onda se nadam da ću i tada igrati FIFA-u na e-Sport razini. U NK Osijek mi je najbolji igrač Petar Bočkaj.

Ediju su najdraži Dembele i Škorić

Edi Bešić ima 20 godina, dolazi iz Zagreba i završio je srednju školu za fizioterapeuta. Sada je na studiju fizioterapije na zagrebačkom Zdravstvenom veleučilištu.

FIFU sam počeo igrati s 13 godina na FIFI 13 iz istog razloga vjerojatno kao i sva djeca koja vole nogomet, da bih mogao igrati i „upravljati“ sa svojim najdražim nogometašima i klubovima. FIFA je za mene prerasla u nešto više od igrice tek negdje oko 2017. i FIFA-e 17 kada su se počeli organizirati neki turniri na kojima sam vrlo uspješno nastupao. Tako su mi se počela otvarati neka nova vrata i prilike u životu. Najveći uspjeh koji sam ostvario u igranju FIFA-e je osvajanje prvog izdanja Vip Adria Lige 2017. Bio sam uspješan i na manjim turnirima po Zagrebu na kojima bih pobjeđivao ili bio među najboljima. Najdraži igrač kojega koristim u FIFA-i 21 mi je Ousmane Dembele. O trenutnom stanju e-Sporta u ovom dijelu Europe imam pozitivno mišljenje s obzirom na to da sve ide uzlaznom putanjom u odnosu na vrijeme kada sam osobno počinjao i kada su bila maksimalno dva turnira godišnje na kojima se moglo nastupiti. Što se planova tiče, vjerujem da ću napredovati kao igrač te da ću ostvariti neki uspjeh i kao član NK Osijek e-Sport tima, možda i na nekim europskim natjecanjima. Igrač kojega najviše cijenim među Bijelo-plavima je kapetan Mile Škorić.

Prva prilika da vidite naše igrače na djelu je već ovaj petak u novoj epizodi Bijelo-plavog jedanaesterca u izazovu 3vs1 protiv Malajskog Tapira!