Dubrava Tim Kabel je postigla nekoliko eurogolova i već do poluvremena skrojila visoki poraza Osijeka II

Druga momčad Osijeka teškim porazom od Dubrave Tim Kabela (0:5) oprostila se od drugoligaške sezone koju je završila na 14. mjestu. Rezultat, dakako, nije bio u prvom planu ove sezone, odluka struke da tijekom zimske stanke dio igrača koji su bili nositelji igre odu na kaljenje u prvoligaške klubove na kraju je bitno utjecala na konačni plasman, ali to baš nikoga ne treba zabrinuti ako se među igračima s kojima je Igor Tolić završio sezonu nalaze neki novi Šutalo ili Žaper.

Osijek je drugoligašku sezonu završio s kadrom kojeg je činio veliki broj igrača koji su u četvrtak igrali finale juniorskog Kupa Hrvatske, na težak poraz od Dubrave neupitno je utjecalo i veliko pražnjenje koje je uzrokovao poraz nakon jedanaesteraca, ali i činjenica da su gosti iz Zagreba neumoljivo koristili svaku priliku koja im se ukazala. Pritom je Dubrava postigla i tri prekrasna pogotka, a Bijelo-plavi ostali nemoćni u namjeri da uljepšaju rezultat koji je postavljen već do 38. minute.

Eurogolovi

Golijadu je otvorio Alghoul u 6. minuti sjajnim udarcem sa 16 metara za 0:1, u 23. minuti je Ibishi natrčao na jedan ubačaj Fruka i lako pogodio iz blizine za 0:2, a sve kao uvod u najljepši trenutak utakmice. Igrala se 28. minuta kada je Cerovec ubacio s desne strane, a Fruk sjajnim polu-škaricama pogodio bliži kut nemoćnog Kolića za 0:3. U 32. minuti Jurić je iz slobodnog udarca s 23 metra novim eurogolom, preko živog zida, pogodio za 0:4, pa onda Fruk u 38. minuti majstorijom u mjestu, nakon što je neometan dočekao jedan ubačaj s desne strane, postavio konačnih 0:5.

Sekulićeve prilike

Za Osijek 2 dvije najbolje prilike imao je Sekulić koji je krajem prvog poluvremena pogodio vratnicu pa u nastavku glavom pucao zamalo pored gola, ali mogli su Bijelo-plavi i teže stradati da su Jurić i Ibishi sredinom drugog poluvremena bili malo precizniji u dvije velike prilike koje su imali.

- Čestitam Dubravi, u prvih pola sata su pogodili sve što su imali, neki njihovi golovi će ići u izbor za najljepše u ovoj sezoni. Nije nam išla u prilog ni organizacija natjecanja, u manje od 48 sati igrači iz ove momčadi su igrali finale Hrvatskog kupa i ovo zadnje drugoligaško kolo pa im ne bi zamjerao niti ih sudio po današnjoj utakmici. U nastavku su pokazali da su stabilni, odigrali pristojno drugo poluvrijeme, pokazali da im neke stvari koje su naučili u ovoj polusezoni mogu koristiti u daljnjoj karijeri - rekao je Igor Tolić koji se ovom utakmicom oprostio od klupe druge momčadi Osijeka.

Osijek II je igrao u sastavu: Kolić, Alexander, Bakula, Kuprešak (od 89. Branšteter), Latković, Sekulić (od 89. Benić), Hanuljak, Karamatić, Cvijanović, Mekić (od 46. Pudić), Jozić (od 72. Tomas).